Домашнє завдання на літо

Домашнє завдання на літо

Фінальним акордом сезону 2012/13 для більшості футболістів Старого світу стали матчі збірних у відборі на ЧС–2014 минулої п’ятниці. Щоправда, забути «чемоданний» настрій і цілковито зануритися в «гру мільйонів» змогли не всі, тож черговий тур кваліфікації бразильського «мундіалю» подарував кілька несподіваних результатів.

«Шахтар» видобув ще 40 мільйонів

«Шахтар» видобув ще 40 мільйонів

Донецький «Шахтар» та віце–чемпіон Англії — «Манчестер Сіті» — уклали трансфер, що став найдорожчим в історії українського футболу. Сума відступних за бразильського півзахисника Фернандіньйо склала 40 мільйонів євро.

На новому шляху

На новому шляху

Упродовж останніх двох сезонів українські боксери–аматори привчили вболівальників до великих перемог. Щоправда, перехід Ломаченка і Ко на вищий кваліфікаційний щабель змусив засумніватися в наших перспективах на аматорському ринзі. Однак чемпіонат Європи, який у суботу завершився в Мінську, думається, дещо заспокоїв скептиків. Зі столиці Білорусі підопічні Дмитра Сосновського привезли п’ять нагород. Таку ж кількість медалей українські боксери брали на ЧС–2011 у Баку та на Олімпіаді–2012 в Лондоні.

Підкорений Монреаль

Підкорений Монреаль

Уїк–енд у Монреалі супроводжувався мінливою погодою — більша частина тестових заїздів та дві третини кваліфікаційної сесії на автодромі імені Жиля Вільова відбулися на мокрому асфальті, натомість недільна гонка пройшла «посуху». Однак, попри різні метеоумови, канадський Гран–прі — до речі, 50–й в історії автогонок — запам’ятався домінуванням одного пілота. Чинний чемпіон «Формули–1» Себастьян Феттель виграв і кваліфікацію, й самі перегони. Особливо переконливо німець виглядав у «бойових умовах»: уже після першої дистанції гонки лідер «Ред булл» випереджав найближчого переслідувача — Льюїса Хемілтона із «Мерседеса» — на 15 секунд. А загалом лише четверо гонщиків фінішували в одному колі з переможцем.

Королям — королівське

Королям — королівське

Коли перші номери «посіву» Серена Уїльямс та Рафаель Надаль виграли свої півфінали на «Ролан Гарросі–2013», для більшості тенісних уболівальників та експертів результати фіналів стали очевидними ще до їх завершення. Мало хто вірив, що Давід Феррер зможе зупинити «Короля ґрунту» Надаля, в якого за всю кар’єру він виграв лише чотири із 23 поєдинків. Так само було б великою сенсацією, якби Марія Шарапова, попри статус переможниці «РГ–2012», подужала першу ракетку планети Уїльямс, якій вона програла 12 останніх очних зустрічей. Зрештою, див не сталося, й у вирішальних матчах фаворити здобули прогнозовані перемоги в мінімально можливій кількості сетів. Так, неперевершений «ґрунтовик» Надаль здобув рекордний — восьмий — «Кубок мушкетерів». Тепер у його активі 12 перемог на турнірах «Великого шолому», при тому що попередню було здобуто рік тому якраз на «Ролан Гарросі». А Уїльямс–молодша перемогла на червоних кортах Парижа вдруге у своїй кар’єрі — після 11–річної перерви, зате в її колекції загалом уже 16 трофеїв із серії «Гранд слем».

ХРОНІКА

ХРОНІКА

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Світло в кінці тунелю після Чорної гори

Світло в кінці тунелю після Чорної гори

Мабуть, це була одна з найкращих ігор збірної України в історії — саме за якістю гри, а не просто за результатом. Із чорногорським успіхом «синьо–жовтих» приблизно на одному рівні стоїть хіба виїзний матч із турками восени 2004 року, коли підопічні Блохіна виграли з рахунком 3:0. Тоді теж тривала відбіркова кампанія чемпіонату світу, як і нині. Різниця в тому, що в дні Помаранчевої революції збірна України мала право на помилку — а зараз ліміт невдач вичерпано, і кожен матч — як останній.

4:0 — хто б міг подумати, що підопічні Фоменка, підточені численними кадровими втратами, обіграють балканських вискочок наскільки переконливо? Але під керівництвом Фоменка команда дивує і вболівальників, і опонентів, і, мабуть, саму себе. Приїжджаючи із клубів у «розібраному» стані, часто — після довгих відсидок на лавах запасних, футболісти збірної України б’ються, наче востаннє, і літають, наче на крилах.

Всі статті рубрики