Обрана «сімка»

Обрана «сімка»

Торговельні точки продажу друкованих видань у столичному метрополітені існують в Києві вже півстоліття. Кияни та гості звикли купувати улюблену періодику, поспішаючи на роботу чи повертаючись додому. Однак тепер столична влада вирішила скоротити асортимент видань, які будуть доступними у метрополітені.

Проконтролюю сам себе

Проконтролюю сам себе

Нинішня влада ніяк не може залишити у спокої один з провідних вишів країни. Не встигло Міністерство освіти та науки «покращити» наукову бібліотеку ВНЗ, скоротивши її працівників, як очільник МОН Дмитро Табачник звільнив ректора ЛНУ Івана Вакарчука.

Наша «раша»

Наша «раша»

Із нового навчального року в Україні набуває чинності розпорядження Міністерства освіти і науки про обов’язкове вивчення в школах з 5–го класу другої іноземної мови. Нею може бути будь–яка іноземна мова або російська, або інша мова національних меншин.

Шведські «обійми»

Шведські «обійми»

Шведські «обійми» знову заполонили столицю. І тепер — доволі–таки міцно й надовго. Цими вихідними біля Пішохідного мосту на Трухановому острові, де минулого літа під час Євро–2012 був розбитий шведський фан–кемпінг, відбулося відкриття постаменту на честь незабутніх фанатів — «обіймів» цифри «1» і «2», розфарбованих у кольори українського та шведського прапорiв і розташованих на постаменті у вигляді футбольного м’яча.

Вмурована пам’ять

Вмурована пам’ять

Це перший пам’ятник на честь борців за волю в місті. Монумент у вигляді гранітної стели з меморіальною дошкою спорудили активісти обласної організації партії «Свобода» та небайдужі містяни. «Ще 8 травня ми посадили алею карпатських модрин на знак пам’яті борців за незалежність України, — розповів «УМ» Володимир Луговий, прес–секретар обласної організації «Свободи». — Тоді встановили й дошку, але закріплена вона була ненадійно. Тож, знаючи про вияви вандалізму, що трапляються у Сумах, ми вирішили зробити все більш монументально: за зібрані кошти закупили цемент, камінь, спорудили стелу і вмурували в неї дошку».

Мер на мільйони

Мер на мільйони

За повідомленнями прокуратури області, на Львівщині затримані на гарячому міський голова райцентру Миколаїв, його заступник та керівник аукціонного центру. Чиновників спіймали у момент передачі хабара в один мільйон гривень. Проте ця сума мала бути вдвічі більшою: керівництво райцентру вимагало 2,2 млн. грн. від однiєї фірми за сприяння у виділенні земельної ділянки.

Піке Шейбута

Піке Шейбута

Спортивно–тренувальний літак «Як–52», за кермом якого перебував 44–річний пілот, розбився біля села Петропавлівська Борщагівка в Києво–Святошинському районі, злетівши з аеродрому «Чайка». За повідомленням транспортного прокурора, політ був ознайомлювальним: на висоті 200 метрів у машини заглох двигун, і літак, падаючи, увійшов у піке; при приземленні пілот літака не вижив, іншого пасажира у важкому стані доправили до лікарні.

То пече, то ллє

То пече, то ллє

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Цього року літня пора розпочалась зливами та негодами. У перші червневі дні страшний буревій пройшовся Одесою, завдавши місту збитків щонайменше на 23 млн. грн., заявив мер міста Олексій Костусєв під час позачергового засідання виконавчого комітету міської ради. Всього, за підрахунками ­фахівців, негода повалила й пошкодила близько 4 тисяч дерев і 90% контактної мережі міського електротранспорту. Частину міста було повністю знеструмлено.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики