Поспішайте по квиток

Поспішайте по квиток

Настало літо, а з ним прийшли і довжелезні черги з бажаючих придбати залізничний квиток, щоб дістатися моря. «Для забезпечення літніх пасажирських перевезень 2013 року капітально відремонтовано 500 вагонів та 4032 — оновлено іншими видами ремонту, — повідомляють в «Укрзалізниці». — На найпопулярніші напрямки в період літних відпусток передбачено курсування 93 сезонних поїздів. Із них — 75 пар літніх поїздів, які курсуватимуть до місць відпочинку в кримському напрямку з різних регіонів України та країн СНД».

Управа на банкіра

Управа на банкіра

В Україні вирішили знову активізувати боротьбу з окремими недобросовісними банками, якщо ті, звичайно, заважають безтурботному життю простих українців. Учора Верховний Суд постановив: фінансові установи зобов’язані виплачувати громадянам відсотки не тільки за термін дії депозитних угод, а й за весь період відтермінування таких виплат.

Слідами бравого вояка

Слідами бравого вояка

У місті Лева святкують ювілей Ярослава Гашека. Восьмий Міжнародний велофестиваль «Шляхами пригод бравого вояка Швейка» приурочили до 130–річчя з дня народження автора сатиричного роману. Його учасники проїдуть майже тисячу кілометрів зі Львова до Відня.

Нехай буде Балу

Нехай буде Балу

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

У Київському зоопарку з нагоди професійного свята для журналістів влаштували День відкритих дверей. Біля вольєра «Ведмежий континент» представники різних ЗМІ стали свідками підбиття підсумків всеукраїнського конкурсу для дітей–сиріт «Дай ім’я ведмежаті». Маленького білогрудого ведмедика журналістам продемонстрували вперше. Проте показувати малюка відвідувачам будуть не щодня, а лише періодично, випускаючи у вольєр, загороджений склом, оскільки його мама дуже нервує.

Дорослі «розбірки» на дитячому майданчику

Дорослі «розбірки» на дитячому майданчику

Понад двадцять «братків» на очах у сотень свідків жорстоко побили людей, коли ті спробували перешкодити незаконному будівництву елітної багатоповерхівки на території їхнього дитячого майданчика. Рядові міліціонери тривалий час не втручалися. Ситуація змінилася лише тоді, коли на місце події прибуло керівництво Управління МВС у Миколаївській області. Тільки після цього на «братків» склали протоколи, а побиті мешканці змогли задокументувати свої свідчення.

Хроніка розвалу

Хроніка розвалу

Імена, події, акції і провокації... За цими документами можна писати історію визвольного руху в період останніх років існування СРСР. Перші легальні демократичні партії і рухи. Реакція громадськості на ГКЧП. Чорнобильські мітинги і протести проти побудови Рівненської АЕС. Масові страйки на донецьких шахтах. Відновлення Української греко–католицької церкви. Зародження і становлення Руху. Пiдготування до святкування Дня злуки УНР та ЗУНР і органiзацiя «живого ланцюга» між Києвом і Львовом у 1990–му. Настрої серед людей і «підводні течії», якi вiдслiдковували завербованi агенти. Детектив та й годі. Відтепер кожен охочий може на інтернет–сайті архіву (avr.org.ua) ознайомитися з цими документами і «з перших вуст» дізнатися, яким «гуманним, мирним і правдивим» був комуністичний режим.

По гривні з кожного — «Вікіпедії» підтримка

По гривні з кожного — «Вікіпедії» підтримка

Понад 10 мільйонів унікальних користувачів, сот­ні пізнавальних статей, фотографій, ексклюзивних цитат — такою виглядає сьогодні україномовний варіант багатомовної мережевої енциклопедії «Вікіпедія». Якщо ви не знаєте якийсь термін чи слово, не можете знайти інформацію для рефератів чи дипломних — одразу заглядаєте до «Вікіпедії». Утім користувачі ресурсу навіть не підозрюють, які проблеми переживає п’ятий у світі за популярністю сайт. Незважаючи на те, що сьогодні українська «Вікіпедія» ледь зводить кінці з кінцями, зараз вітчизняний сайт — на 14–му місці у світі за кількістю статей, а в березні став першим за темпами зростання.

Всі статті рубрики