Дорослі «розбірки» на дитячому майданчику

07.06.2013

Понад двадцять «братків» на очах у сотень свідків жорстоко побили людей, коли ті спробували перешкодити незаконному будівництву елітної багатоповерхівки на території їхнього дитячого майданчика. Рядові міліціонери тривалий час не втручалися. Ситуація змінилася лише тоді, коли на місце події прибуло керівництво Управління МВС у Миколаївській області. Тільки після цього на «братків» склали протоколи, а побиті мешканці змогли задокументувати свої свідчення.

З’ясувалося, що міцні чоловіки, які відрекомендувалися співробітниками приватної охоронної організації, діяли в інтересах рідного брата покійного мера Миколаєва Анатолія Чайки. Місцевий «мажор» намірився силовими методами звести новий паркан навколо незаконного будівництва на прибудинковій території по вулиці Карпенка. Протистояння, як писала «УМ», триває вже більше року.

Завдяки родинним зв’язкам директор фірми «Контакт–Житлобуд» Анатолій Чайка отримав у Миколаївській міськраді всі дозвільні документи на будівництво під вікнами житлових будинків. Коли їх мешканці (в основному жінки і діти) знесли паркан навколо будівництва, яке вважають незаконним, то почули на свою адресу брудну лайку: людей назвали «бидлом, по якому не шкода проїхатися бульдозерами».  

Пізніше підприємець сфальсифікував проведення громадського слухання. А днями ситуація загострилася знову. Цього разу працівники підприємства «Контакт–Житлобуд» приїхали у двір і почали встановлювати високий паркан уже в супроводі бригади молодчиків, які під’їхали на двох великих автобусах. На тлі всього цього беззаконня рідний брат покійного мера Миколаєва заявив, що навіть якщо депутати не продовжать договір оренди на землю, він доб’ється свого через суд. За законом, договір дійсний тільки до 15 червня. Далі питання повинні розглянути місцеві депутати, які поки що не дійшли єдиної думки.

«Я подам до суду! — заявив журналістам Анатолій Чайка. — У міськвиконкому немає підстав не продовжити договір. Я прийду сюди із судовими виконавцями, буду копати тут землю і буду гнати їх (місцевих жителів. — Авт.) лопатами». Трохи пізніше, вже не для преси, бізнесмен додав, звертаючись до дітей і жінок: «А ви у мене підете по етапу!».

Ці слова викликали бурхливу реакцію навіть у «регіоналів». Так, народний депутат Артем Іллюк написав на своїй сторінці у «Фейсбуці»: «Ніякого продовження договору не буде! Я впевнений, що депутати міськради відмовлять фірмі «Контакт–Житлобуд». Якщо хтось думає, що може привезти «бійців» і силою натиснути на людей, він помиляється. Гнати в три шиї таких ділків!».

Солідарний з Артемом Іллюком i народний депутат Володимир Наконечний. На прохання ініціативної групи мешканців «опального двору» він звернувся до МВС, СБУ та прокуратури з вимогою розібратися з беззаконням. «Це неприпустимо, щоб до людей застосовували фізичну силу. Наявність родинних зв’язків і грошей не повинна нікому давати право так по–хамськи ставитися до своїх співгромадян», — цитує нардепа його прес–служба.

На даний час усі роботи з будівництва скандальної багатоповерхівки вкотре призупинені. За словами в. о. міського голови Володимира Коренюгіна, через два дні відбудеться ще одна зустріч забудовника і мешканців багатостраждального двору.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>