Травневi грози — людськi сльози

22.05.2013

У нiч на 21 травня країною пройшли грози, які супроводжувалися шквальним вітром. Ще вчора в першiй половинi дня було знеструмлено 468 населених пунктів у Тернопільській, Вінницькій, Рівненській, Хмельницькій, Житомирській, Львівській, Київській, Волинській та Івано–Франківській областях. Стихiя зруйнувала дахи понад двох десяткiв будівель, валила дерева.

Найстрашнiше, що жертвами негоди стали люди. Так, у селі Балки Запорізької області блискавкою вбило жінку, повідомляють «Подробиці». А в Острозі на Рівненщині лист шифера, що його зірвав iз даху будинку ураганний вітер, смертельно травмував 73–рiчну жінку. Бабуся померла в лікарні від отриманих травм. У селі Горигляди, що на Тернопільщині, також загинула 73–річна жінка — її привалило деревом.

У містечку Бар, що на Вінниччині, 24–річну жінку та двох її дітей травмувало листом фанери, який підняло в повітря поривами вітру. Потерпілі перебувають у хірургічному відділенні Барської лікарні, на щастя, їхнi травми лiкарi оцiнюють як неважкi.

На Полтавщині, біля сіл Новоселівка та Арсенськ, очевидці бачили таке рідкісне у нас явище як смерч. Найпотужніший смерч в Україні було зафіксовано 26 травня 1948 року над селами Білогорівка та Берестове Донецької області. Тоді смерч «атакував» пасажирський потяг i скинув сiм вагонів із залізничного полотна.

НЕБЕСНА КАНЦЕЛЯРІЯ

Згідно з прогнозами Українського гідрометцентру, дощі (подекуди з грозами) ітимуть до кінця тижня по всій країнi. На щастя, синоптики поки не прогнозують шквального вітру.

Сьогодні вночі варто очікувати на грози в Полтавській, Київській, Житомирській, Вінницькій, Тернопільській та Чернівецькій областях. Завтра грози прогнозують у Київській та Чернігівській областях, а ближче до вечора — на всій території Західної України. 24–го грози пройдуть по всій країнi.

У зв’язку з дощами очікується незначне похолодання. Так, завтра в центрі — 24–25 градусiв тепла вдень та 14–16 уночі. На заході вдень 16–19 градусів та 8–10 уночі. На півдні та сході країни традиційно тепліше: вдень буде 27–30 градусів вище нуля.

21 травня температура води в Чорному морі становила 17–20 градусів, в Азовському — 21–24 градуси, а в Дніпрі біля Києва — аж 23 градуси.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>