Війна за рамками кордонів

Війна за рамками кордонів

Громадянська війна в Сирії ледве не вийшла за межі країни. Минулої неділі ізраїльська армія розгорнула дві батареї ППО «Залізний купол» поблизу сирійського кордону, а сирійське телебачення повідомило, що ракетні війська Сирії приведено до підвищеної бойової готовності для відбиття можливої інтервенції. Наземного вторгнення так і не сталося, але анонімне джерело в ізраїльському керівництві визнало, що по території Сирії справді було завдано два авіаудари.

Новітній нацизм

Новітній нацизм

У Мюнхені позавчора стартував один із найрезонансніших процесів останнього часу — суд над учасниками «Націонал–соціалістичного підпілля», неонацистського угруповання, на яке покладають відповідальність за вбивства іммігрантів та пограбування банків. Як повідомляє «Євроньюз», єдина обвинувачувана, яка, на думку прокурорів, має прямий стосунок до злочинів, — 38–річна Беате Чепе. Окрім неї, на лаві підсудних ще четверо осіб, яких звинувачують у сприянні неонацистським терористам. Ще двоє членів групи — як вважається, безпосередніх виконавців злочинів, — вкоротили собі віку, коли їх вистежила поліція.

Прем’єр і мафія

Прем’єр і мафія

Італія втратила одного з найвидатніших політиків і діячів другої половини ХХ століття. Колишній прем’єр–міністр країни, 94–річний Джуліо Андреотті, помер позавчора у Римі після тривалої тяжкої хвороби. Парламент Італії віддав йому останню шану хвилиною мовчання.

Смертельні генератори

Смертельні генератори

Будівля торговельного центру й швейної фабрики у столиці Бангладеш завалилася через недотримання цілої низки правил безпеки. Як повідомляє агенція «Франс пресс» із посиланням на представника уряду, до будівлі Rana Plaza, яка від початку була спроектована як п’ятиповерхова, незаконно прибудували ще три поверхи. А головне — на даху встановили чотири електрогенератори. Вібрація, яку вони спричиняли, і стала причиною поступової руйнації будинку. До того ж її підсилювали тисячі швейних машинок, які працювали на розташованій всередині будівлі фабриці. Нагадаємо, тріщини в будинку було виявлено 23 квітня — за день до того, як він завалився. За те, що не прислухався до попередження і не евакуював робітників із фабрики, заарештовано власника приміщення Мохаммеда Сохелу Рана.

Всі статті рубрики