«Запальна» кава

«Запальна» кава

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Мобільні кав’ярні, які так швидко приглянулися киянам та гостям міста оперативністю і невимушеною ціновою політикою, все більше нагадують кістку в горлі як для чиновників, так і для міліції. Заборонити торгівлю «аромоксамитами» з автівок намагаються усіма законними і не цілком методами. Днями на Контрактовій площі, неподалік Гостинного двору, загорілась одна з таких машин з продажу кави. За поперед­ньою версією, автомобіль підпалили навмисно.

На Печерському фронті без змін

На Печерському фронті без змін

Побиті вікна, понівечені меблі, залишки зварювальної техніки, металеві пластини, ванна і газова плита на подвір’ї — так виглядає нині домівка вчительки української мови та літератури Київського військового ліцею імені Івана Богуна Ніни Москаленко. Терор і нелюдські знущання над Ніною Іванівною, її мамою та неповнолітнім сином тривають більше року.

Причиною всього — земельна ділянка на Печерських пагорбах, на яких стоять нині вже залишки колись ошатної вчительської хати. «Коли мені казали «з вами буде таке, що ви собі і не уявляєте», я й подумати не могла, що дійде до звірства», — зі сльозами на очах пригадує Ніна Москаленко. «Я пережила війну, голод, але знущання цієї влади, мабуть, не витримаю», — приреченим голосом додає мама пані Ніни, 81–річна Ганна Михайлівна. Як людей викидають на вулицю з власного помешкання, а міліція і суди працюють на боці рейдерів, «УМ» побачила на власні очі.

Всі статті рубрики