Не радій радію

Не радій радію

Запорізька обласна рада, з огляду на її «червоно­регіональну» більшість, належить до обойми таких органів влади, які служать не стільки своїм обранцям, скільки сучасним «грошовим мішкам». Вчергове депутати це підтвердили 24 грудня 2012 року, ухваливши на сесії рішення № 29.

Згаданим «циркуляром» обранці кинули на поталу приватному капіталу більше тисячі гектарів сільгоспугідь (десять відсотків iз них — рілля) Гуляйпільського району. Без будь­якого погодження з «маленькими українцями» депутати облради вирішили, що гуляйпільцям краще житиметься­дихатиметься, якщо під носом у них запрацює залізорудний комбінат. І дали дозвіл якомусь ТОВ «Гайчурський ГЗК» на дослідно­промислову розробку залізорудного родовища, що неподалік Гуляйполя. З огляду на надто низький, до десяти відсотків, вміст заліза у місцевій руді й досить складні геологічні умови її видобутку бізнес­проект інвесторів викликає сумнів: який сенс вкладати мільйони у нерентабельне виробництво? І де візьмуться ресурси для обіцяних представниками згаданого ТОВ високих зарплат? Проте на купу обіцянок (робочі місця і високі зарплати) купилися й гуляйпільські депутати, бо ж 26 грудня 2012­го, услід за обласними обранцями, ухвалили аналогічне рішення на сесії райради.

«Феміда» для курортника

«Феміда» для курортника

Як завжди, дозований оптимізм випромінює зацікавлений тутешній міністр курортів і туризму Олександр Лієв. Утім у нього є вагомі підстави для цього — завантаження готелів з початку року в порівнянні з аналогічним періодом минулого зросло майже на третину і досягло 250 тисяч приїжджих. Тільки на травневі свята людей прийматимуть 169 санаторіїв і 197 готелів, тоді як торік на цю пору працювали, відповідно, 140 і 163 заклади. При цьому зростання цін на травневий відпочинок в оздоровницях Південнобережжя зафіксовано на рівні 6­7%, східного узбережжя — 5% і всього 2% — західного. Щодо подальших прогнозів, то вже продано 70­80% готельних місць у літній період. Цю обнадійливу статистику пан міністр навів на нещодавньому засіданні постійної комісії з санаторно­курортного комплексу, туризму і підприємництва місцевого парламенту. За словами пана Олександра, такий попит на місцевий туристичний продукт є найвищим за останні двадцять років.

Всі статті рубрики