У Полтаву — через Бендери?

У Полтаву — через Бендери?

Днями на Полтавщині побував Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Молдова в Україні Іон Стевіле, який після зустрічі з керівниками області повідомив журналістам, що запропонував очільникам краю встановити побратимські зв’язки між Полтавою та молдавським містом Бендери. «Після Полтавської битви український гетьман Іван Мазепа і шведський король Карл ХІІ у 1709 році прибули на берег Дністра у Бендери, перебували там деякий час, — пояснив пан посол. — Іван Мазепа там помер, а в 1710 році його наступник Пилип Орлик у Бендерській фортеці (територія, контрольована Османською імперією) написав першу європейську Конституцію».

Хочеш бути кінологом? Будь!

Хочеш бути кінологом? Будь!

Двадцять слухачів різного віку з різних куточків України — Дрогобича, Балаклеї, Новодністровська, Луганська, Києва, із Сумщини, Вінниччини та Закарпаття — прибули минулого тижня в Ромни для прохо­дження тримісячних курсів кінологів. Розташовані навчальні класи на базі другого Спеціального регіонального центру швидкого реагування Державної служби з надзвичайних ситуацій.

«Знайди свою каву» в Сумах

«Знайди свою каву» в Сумах

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Отже, Львів — і саме в Сумах! Не вірите? Приїздіть до Сум 19—22 квітня і переконаєтеся самі: таке можливо. Принаймні на центральній вулиці — Соборній (або ж у народі — на Сотні) обіцяють справжнє львівське свято: ярмарок, традиційні каву і чоколяду, колоритну тамтешню музику та великодні вироби...

Всі статті рубрики