«Знайди свою каву» в Сумах

16.04.2013

Отже, Львів — і саме в Сумах! Не вірите? Приїздіть до Сум 19—22 квітня і переконаєтеся самі: таке можливо. Принаймні на центральній вулиці — Соборній (або ж у народі — на Сотні) обіцяють справжнє львівське свято: ярмарок, традиційні каву і чоколяду, колоритну тамтешню музику та великодні вироби...

Подібна промоакція для Львова — не новинка. Протягом двох минулих років дні міста вже відбулися у Донецьку, Дніпропетровську, Запоріжжі, Луцьку, Маріуполі, Одесі, Луганську, Харкові... Ще — у Відні та Копенгагені. Але туди задалеко, тому просимо наразі до Сум.

До речі, корисність такої промоції досить прогнозована. Минулого року, розповідає керівник відділу промоції міста Львівської міської ради Галина Малець, Львів відвідали 1,4 мільйона туристів. Що закономірно, бо ж, згідно зі стратегією конкурентоспроможності, розробленою для Львова, туризм є одним із двох ключових пріоритетів розвитку. І зауважте: понад 60 відсотків туристів були наші, вітчизняні. У чому чимала заслуга саме проекту промоції в інших містах. Адже, скажімо, якщо харків’ян у Львові зазвичай було чотири відсотки, то після Днів Львова у Харкові за два–три місяці їх стало вдвічі більше.

Після нинішнього заходу чекатимуть припливу сумчан. А поки їх запросять ексклюзивними листівками «Зустрінемось у Львові», які роздадуть на вулицях. Захоплять вечірньою вуличною виставою театру «Воскресіння». Приваблять виставкою львівських митців та презентаціями книжок. Міський голова Львова Андрій Садовий планує розповісти студентам сумських вишів про роль міста у розвитку держави, а його заступник Василь Косів прочитає відкриту лекцію про Львів як культурну столицю України. Тим часом у кав’ярні «Золотий дукат» можна буде долучитися до акції «Знайди свою каву».

Але львівські гостини для Сум — це не просто свято. Керівник тутешньої Агенції промоції Ірина Дяденко запевнила на прес–конференції, що Суми мають тут свою «егоїстичну» мету. Передусім, нагадаємо, сумська агенція навчилася промоції саме у львівської. Із Днів Львова Суми розпочинають і своє широке просування. І наступного року, каже пані Ірина, цілком прогнозовані Дні Сум у Львові.