...А «Хюндай» вiзьмемо на «КРЮКів»

...А «Хюндай» вiзьмемо на «КРЮКів»

Минулої п’ятниці на розташованому в Кременчуці Крюківському вагонобудівному заводі відбулося підсумкове засідання міжвідомчої комісії, яку очолював перший заступник генерального директора «Укрзалізниці» Микола Сергієнко. За інформацією прес–служби підприємства, комісія вирішила дати зелене світло експлуатації за призначенням двох електропотягів ЕКр–001 і ЕКр–002 з максимальною експлуатаційною швидкістю 160 кілометрів за годину та «дозволити ПАТ «КВБЗ» виготовлення дослідної партії електропоїздів ЕКр–1 у кількості 10 одиниць». Таке рішення було прийнято після фахового обговорення результатів випробувань одразу двох згаданих міжрегіональних швидкісних двосистемних пасажирських потягів підвищеної комфортності. Перший з них «намотав» коліями України близько 60 тисяч кілометрів, другий — майже 6 тисяч. Отже, тепер офіційно зафіксовано знакову не лише для залізничників подію: вітчизняні машинобудівники вкотре довели, що можуть створювати і випускати конкуренто­спроможну продукцію, яка за більшістю параметрів не поступається кращим європейським і світовим зразкам.

Красу — на металобрухт

Красу — на металобрухт

Сезон фонтанів цього року в місті може відкритися з великим запізненням. Причина банальна: молодики, віком від 20 до 27 років, поцупили і здали на металобрухт усі комплектуючі деталі, що зберігалися у приміщенні підземної парковки Оперного театру. Там, як уже коротко повiдомляла «УМ», зловмисники тимчасово працювали підсобними робітниками, тож, коли побачили цілу партію форсунок, виготовлених iз кольорового металу, не втрималися від спокуси розбагатіти.

Мамина зрада

Мамина зрада

Із чергових канікул дівчинка повернулася до інтернату зовсім іншою. Раніше жвава, вона замкнулася у собі. З чотирнадцятирiчною вихованкою почав працювати шкільний психолог. «Те, що ми дізналися, вражає своєю жорстокістю та цинізмом, — розповів директор навчального закладу. — Виявилося, що кожного разу, коли дитина приїздила на канікули додому, її ґвалтував п’яний вітчим. На наші запитання, чому вона відразу не розповіла про це вихователям, дівчинка пояснила, що вітчим пригрозив їй розправою». Останньою краплею в історії жаху дівчинки виявилося те, що вона завагітніла.

Всі статті рубрики