Красу — на металобрухт

09.04.2013
Красу — на металобрухт

Сезон фонтанів цього року в місті може відкритися з великим запізненням. Причина банальна: молодики, віком від 20 до 27 років, поцупили і здали на металобрухт усі комплектуючі деталі, що зберігалися у приміщенні підземної парковки Оперного театру. Там, як уже коротко повiдомляла «УМ», зловмисники тимчасово працювали підсобними робітниками, тож, коли побачили цілу партію форсунок, виготовлених iз кольорового металу, не втрималися від спокуси розбагатіти.

Як повідомив директор комунального підприємства «Харківзеленбуд» Микола Блуд, обладнання, загальною вартістю майже 250 тисяч гривень, було виготовлене за кордоном. Виконати подібне замовлення ще раз за короткий термін доволі складно, тому форсунки, які зловмисники вивозили невеликими партіями впродовж трьох місяців, тепер шукають по всіх пунктах прийому металобрухту. Наразі вдалося знайти лише 78 деталей із 513. Не виключено, що, зрештою, комплектуючі доведеться виготовляти місцевим підприємствам. Без них у травні не вдасться включити чотири фонтани біля Оперного театру, символ міста «Дзеркальний струмінь» і розкішний фонтанний комплекс в Олександрійському сквері.

Не позаздриш і самим крадіям, проти яких уже порушено кримінальну справу за статтею, що передбачає покарання до трьох років позбавлення волі. Правоохоронці кажуть, що вирок може бути пом’якшено, якщо зловмисники повернуть вкрадене.