По дорогах на човнах

По дорогах на човнах

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Підйом ґрунтових вод та часткове підтоплення територій, за повідомленням Державної служби з надзвичайних ситуацій, упродовж вихідних сталися в дев’яти областях та в Києві. Так, загроза «великої води» була у Вінницькій, Волинськiй, Хмельницькiй, Житомирськiй, Івано–Франківськiй, Київськiй, Львівськiй, Рівненськiй та Чернігівськiй областях. На щастя, обійшлося лише невеликим підтопленням окремих міст, сіл і доріг, що, втім, майже не позначилося на руховi транспорту.

Земля йде з–під ніг!

Земля йде з–під ніг!

Зсуви — не зовсім типове явище для Києва — сталися через розмивання круч талими водами. Лише за вихідні було зафіксовано 18 випадків зсувів, повідомляють у Київміськдержадміністрації.

Не їдьте в Атаки! Йдiть пiшки

Не їдьте в Атаки! Йдiть пiшки

На мосту через Дністер, що на околицi села з «вiйськовою» назвою — Атаки, провалилась частина залізобетонної плити розміром 1,2 на 1,5 метра. Неприємна подія сталася опівдні 7 квітня. Якщо врахувати, що це дорога державного значення, а міст проходить на кордоні Чернівецької та Хмельницької областей, стає очевидним, який потік транспорту проходив через переправу щодня.

Знов вандали нiч не спали

Знов вандали нiч не спали

Складається враження, що на Львівщині хтось проводить цілеспрямовану акцію зі знищення пам’ятників героям визвольної боротьби. В ніч на Благовіщення, 7 квітня, невідомі поглумилися над пам’ятником Степанові Бандері в селі Великосілки Кам’янко–Буського району. Погруддя встановили в 2011 році на свято Покрови з ініціативи та коштами однієї з опозиційних сил. Голова районної організації ВО «Батьківщина» Василь Радчук, який безпосередньо займався встановленням, розповів «УМ», що в селі й досі мешкають ветерани ОУН–УПА, для яких відкриття погруддя стало справжнім святом.

Читай, щоб зберегти Київ

Читай, щоб зберегти Київ

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

У суботу відбулась чергова акція на підтримку Гостинного двору. Поки пам’ятку архітектури ХІХ століття обнесено зеленим парканом (у внутрішньому дворі тривають будівельні роботи. — Авт.), у Гостинному й далі працює Державна наукова архітектурна бібліотека ім. Заболотного. Щоб укотре привернути увагу киян до «реконструкції», громадські активісти влаштували акцію «Як пройти в бібліотеку?».

У нас «на районі» співають українською

У нас «на районі» співають українською

Цієї суботи в Палаці культури «Березіль» відбувся концерт відомого дуету Потапа та Насті. До цього виконавці побували в рамках свого турне Західною Україною вже не в одному її місті, однак лише в Тернополі на них чекав неприємний сюрприз: приблизно через півгодини після початку концерту на сцену раптом полетіли яйця. Приватна охорона зреагувала миттєво, швидко прибули і працівники міліції, як наслідок — для шести молодих чоловіків концерт продовжився у міському управлінні міліції. Проти «яйцеметальників» відкрито кримінальне провадження за статтею 296 Кримінального кодексу (хуліганство).

Убивця лікарів і сам постраждав?

Убивця лікарів і сам постраждав?

Недарма громада Феодосії кілька разів упродовж березня виходила на мітинги, вимагаючи судової справедливості для есбеушника Михайла Анісімова, який врізався у карету «швидкої», що потягло загибель двох лікарів, а ще четверо людей були травмовані. Наприкінці минулого тижня Феодосійський міський суд визнав офіцера СБУ постраждалим. Суд посилався на висновки комісії теруправління Держгірпромнагляду, яка вирішила «вважати ДТП груповим нещасним випадком, пов’язаним iз виробництвом».

Бензин — як горілка

Бензин — як горілка

Міністерство інфраструктури пропонує поступово збільшувати ставки акцизного збору на нафтопродукти — мовляв, завдяки цьому можна буде покращити якість доріг в Україні. Як повідомила «УМ» прес–служба відомства, наразі лише почали створювати робочу групу, яка дослідить, чи варто піднімати податок і на скільки. В Україні, наполягають в Мінінфраструктури, діють найниж­чі акцизні збори на пальне порівняно з іншими країнами Європи — 198 євро за тонну на бензин та 46–98 євро за тонну на дизельне пальне (в ЄС, відповідно, вони такі: 466 євро та 375 євро). За попередніми прогнозами, ціна літра бензину зросте на 6–7 гривень.

Всі статті рубрики