Аліна Стадник: Сім’я повинна мати одне прізвище

Аліна Стадник: Сім’я повинна мати одне прізвище

Чемпіонами не народжуються — чемпіонами стають. Тепер про нелегкий шлях до тріумфу може розповісти й 22–річна борчиня Аліна Стадник, яка нещодавно виграла «золото» чемпіонату Європи в Тбілісі. Найвагомішу наразі медаль Аліна здобула після того, як узяла шлюб із братом знаного українського борця, срібного призера пекінської Олімпіади–2008 Андрія Стадника — Романом — і почала тренуватися під орудою їхнього батька Володимира Станіславовича. Хоча свої чемпіонські амбіції Аліна, до заміжжя — Махиня, почала демонструвати ще з юних років, коли, навчаючись у Донецькій школі олімпійського резерву, двічі вигравала європейську та світову першості серед юніорів, а в 2011 році на дорослому ЧЄ отримала «срібло».

Тепер Аліна Стадник живе з чоловіком у Хмельницькому й на Донбас приїздить лише в гості до батьків, які мешкають у містечку Дзержинськ, та до Донецького інституту фізичної культури та спорту, де навчається заочно.

Про нову сім’ю, яка допомогла їй стати чемпіонкою Європи, про лідерські якості, отримані в спадок від батька–військового, та багато іншого Аліна розповіла в інтерв’ю «УМ».

Вісімка — на старт

Вісімка — на старт

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Настав час повернути «золото» до Києва» — з таким гаслом переможець регулярного сезону «Будівельник» закликає до столичного Палацу спорту своїх уболівальників на стартові матчі першого раунду «плей–оф». «Будка» гратиме проти восьмої команди суперліги — івано–франківської «Говерли».

Домашня сила

Домашня сила

Після того як стали відомі чвертьфінальні пари нинішнього розіграшу Суперліги, турецькі журналісти звинуватили УЄФА у фальшуванні. Мовляв, для того, аби вже на цій стадії не зустрілися між собою фаворити розіграшу, під час жеребкування активувався механізм, що спричиняв вібрацію «потрібної» кульки. Як доказ турки продемонстрували відео, на якому секретар УЄФА Джанні Інфантіно начебто струшує чашу з кульками, і в ній, за припущенням журналістів із Туреччини, активувалася вібросистема. Зрештою, щось розгледіти на тих кадрах було нереально. Та й узагалі ця тема не отримала продовження. Відтак «Галатасараю» довелося поїхати на «Сантьяго Бернабеу» в гості до «Реалу». І програти з рахунком 0:3.

Крокуючи до еліти

Крокуючи до еліти

Повернення до лав збірної України Олександра Долгополова не тільки допомогло «синьо–жовтим» виграти свій перший матч цього року в рамках Кубка Девіса (у збірної Словаччини), а й повірити в те, що можна пробитися до Світової групи. Принаймні так вважає старожил команди Сергій Стаховський, який за кількістю проведених ігор за збірну вже перевершив Андрія Медведєва.

ХРОНІКА

ХРОНІКА

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики