Крокуючи до еліти

05.04.2013

Повернення до лав збірної України Олександра Долгополова не тільки допомогло «синьо–жовтим» виграти свій перший матч цього року в рамках Кубка Девіса (у збірної Словаччини), а й повірити в те, що можна пробитися до Світової групи. Принаймні так вважає старожил команди Сергій Стаховський, який за кількістю проведених ігор за збірну вже перевершив Андрія Медведєва.

Аби потрапити в «еліту», українцям потрібно зробити два непрості кроки. І якщо найближчого нашого суперника — збірну Швеції — в її нинішньому вигляді важко занести до грандів світового тенісу, то наступним опонентом, у разі перемоги над шведами, в рамках раунду «плей–оф» Світової групи однозначно буде представник першого ешелону.

До Дніпропетровська скандинави прибули без своєї головної зірки Робіна Содерлінга. Імена ж решти одиночників практично не відомі широкому загалу. Не знайомі з грою двох перших номерів шведської команди — Маркуса Ерікссона (645–й номер рейтингу АТР) та Ісаака Арвідссона (675) і українські збірники. За словами Долгополова, сильна сторона опонентів — пара у складі Роберта Ліндстедта (6–й номер АТР у рейтингу дуетів) та Йохана Брьострема (52).

Щодо нашої команди, то капітан Михайло Філіма не став змінювати переможний склад і, окрім Долго й Стаха, покликав Дениса Молчанова та Іллю Марченка, який, нагадаємо, приніс перемогу над словаками.

Україно–шведське протистояння в рамках другого раунду І групи Євро–Африканської зони проходитиме на добре знайомих нашим тенісистам дніпропетровських кортах «Мегарон».