Домашня сила

05.04.2013

Після того як стали відомі чвертьфінальні пари нинішнього розіграшу Суперліги, турецькі журналісти звинуватили УЄФА у фальшуванні. Мовляв, для того, аби вже на цій стадії не зустрілися між собою фаворити розіграшу, під час жеребкування активувався механізм, що спричиняв вібрацію «потрібної» кульки. Як доказ турки продемонстрували відео, на якому секретар УЄФА Джанні Інфантіно начебто струшує чашу з кульками, і в ній, за припущенням журналістів із Туреччини, активувалася вібросистема. Зрештою, щось розгледіти на тих кадрах було нереально. Та й узагалі ця тема не отримала продовження. Відтак «Галатасараю» довелося поїхати на «Сантьяго Бернабеу» в гості до «Реалу». І програти з рахунком 0:3.

З огляду на фіаско, якого позавчора зазнали підопічні Фатіха Теріма в Мадриді, можна припустити, що, звинувачуючи УЄФА в «нечесній грі», стамбульці готували собі виправдання на випадок невдачі.

Купівлі ветеранів Дідьє Дрогба та Уеслі Снайдера «Сараю» вистачило, щоб уперше з 2001 року зіграти у чвертьфіналі Ліги чемпіонів. Проте цього підсилення вочевидь не достатньо, аби пробитися до четвірки найсильніших клубів сезону.

«Ми знали, що маємо показати хороший результат у рідних стінах, щоб якомога спокійніше почуватися в Стамбулі. І ми дуже раді, що нам вдалося здобути комфортну перемогу», — сказав автор третього м’яча «реалістів» Гонсало Ігуаїн.

Якщо перед командою Теріма стоятиме практично непідйомне завдання на домашній матч, то «Боруссії» у своєму жовто–чорному «осиному гнізді» в Дортмунді, мабуть, буде не складно принаймні раз ужалити «Малагу». «Ми обов’язково заб’ємо. Увесь світ знає, що твориться на нашому стадіоні, коли нас підтримують 70 тисяч уболівальників. Ми сподіваємося на допомогу трибун, які посприяють нашій перемозі й виходу до півфіналу», — сказав захисник «Боруссії» Феліпе Сантана після «сухої» нічиєї в Малазі.

 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. 1/4 фіналу (перші матчі, результати середи). «Реал» (Іспанія) — «Галатасарай» (Туреччина) — 3:0 (К. Роналдо, 9; Бензема, 29; Ігуаїн, 73), «Малага» (Іспанія) — «Боруссія» (Д, Німеччина) — 0:0.