«Багатоверстатник» від музики

«Багатоверстатник» від музики

45–річний музикант із Умані з несподіваним і надзвичайно відповідним ситуації прізвищем — Олег Універсал — продемонстрував віртуозну гру відразу на десятьох музичних інструментах. Це побачили та зареєстрували експерти Національного реєстру рекордів України.

Зануритися у «Транс»

Зануритися у «Транс»

«Він майстерно закрутив. А розкручувати — не наймався!». Це — цитата з форуму фільму «Транс», так кіноман N. захищає режисера картини Денні Бойла. Завтра ця стрічка виходить в український прокат, а тому погодитися чи посперечатися з цим глядачем–адвокатом зможе кожен бажаючий.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Конспекти почуттів», написані в окопах

«Конспекти почуттів», написані в окопах

Сьогодні виповнюється 95 років з дня народження класика української літератури Олеся Гончара. З цієї нагоди заплановано чимало заходів різних рівнів, багато з яких відбудеться на батьківщині літератора, в Дніпропетровську. Літературознавці вкотре говоритимуть про феномен Гончара, школярі писатимуть тематичні твори, а співробітники Меморіального комплексу «Національний музей історії Великої Вітчизняної війни 1941–1945 р.р.» вирішили вшанувати пам’ять письменника відповідно до концепції цієї інституції. Гончар і війна — тема, яку науковці й досі вважають благодатною для своїх розвідок. Оскільки «військові університети» багато в чому вплинули на подальшу творчість письменника.

Ну що б, здавалося, словник?

Ну що б, здавалося, словник?

За якийсь рік Україна святкуватиме 200–ліття Тараса Шевченка. Нещодавно завдяки опіці шевченкознавця Сергія Гальченка та Інституту літератури НАН України світ побачили перші два томи «Шевченківської енциклопедії». Крім цього видання, відверто кажучи, на мапі видавничої шевченкіани новодруків подибуємо не густо.

Всі статті рубрики