НОВИНИ ПЛЮС

03.04.2013

Фантастична сімка

Стали відомі порядкові номери, під якими виступатимуть конкурсанти цьогорічного «Євробачення». Так представниця від України Злата Оґнєвич співатиме під номером «7», одразу після Росії, що стала шостою у списку виступаючих. Нагадаємо, на попередньому жеребкуванні, що проходило 17 січня, країни–учасниці були розподілені на два півфінали. Вперше за історію участі у «Євробаченні» Україна потрапила до першого півфіналу. Перший етап конкурсу розпочнеться 14 травня, де можна буде побачити шоу, що готує команда Оґнєвич, другий пройде 16 травня, а фінал відбудеться 18 травня.

Заплати за почерк кумира

Рукопис всесвітньо відомого роману Трумана Капоте «Сніданок у Тіффані» виставлено на аукціон. Набраний на друкарській машинці твір містить чимало дописів та позначок на полях, що їх робив автор, працюючи над романом. Є тут правка, що стала доленосною, — Капоте свого часу змінив ім’я головної героїні з Коні Густафсон на славнозвісне Холі Голайтлі. Рукопис складається з 84 сторінок, був набраний письменником у 1958 році для видавничого дому Random Houses. У 1961 році роман екранізував режисер Блейк Едвардс. Фільм з Одрі Хепберн у головній ролі став класикою американського кінематографа й отримав «Оскар» за кращий саундтрек і кращу пісню. Початкова ціна рукопису становить 10 тисяч доларів. За даними «Ассошіейтед пресс», очікується, що лот буде продано як мінімум за 250 тисяч доларів.

Олімпіада на противагу кіно

Організаторам церемонії «Оскар» наступного року доведеться посунутись. Щорічне вручення нагород американської кіноакадемії у 2014 році відбудеться не традиційно, у лютому, а вже навесні у березні. Причиною організатори називають Зимові Олімпійські ігри у Сочі, що відбуватимуться протягом двох тижнів у той самий час. Аби уникнути змагання за глядацьку увагу, організатори «Оскара» перенесли дату церемонії. Ймовірно, американці вирішили виключити будь–яку можливість падіння рейтингу «Оскара», який і так щороку знижується.

Cкандальний альманах «Українські злі» дивіться в інтернеті

Цикл короткометражок «Українські злі», що зняли з прокату через ймовірну цензуру, виклали у мережу. Дистриб’ютор проекту Артхаус Трафік на сторінці компанії у «Фейсбуці» повідомив, що попри припинення сеансів українських фільмів у кінопрокаті всі бажаючі зможуть побачити фільми безкоштовно в інтернеті. Серед стрічок, що їх виклали у вільний доступ, є і короткометражка про любов бібліотекарки до портрета Януковича — «Красива жінка», яку називають справжньою причиною скасування альманаху в прокаті. Попри готовність дистриб’ютора показувати твори молодих українських режисерів за будь–яких умов, два з восьми короткометражних фільмів циклу не виклали у мережу за побажаннями режисерів.

Скульптурна солянка

11 квітня «Мистецький Арсенал»  вперше в Україні відкриває унікальний проект — 100 шедеврів світової скульптури, що представить в одному часі і просторі твори 20 знакових для світу митців. Хрестоматійні взірці світової скульптури у просторих залах Арсеналу будуть представлені до 12 травня. Це провідні скульптори кінця ХІХ — першої половини ХХ ст.Огюст Роден, Арістід Майоль, Амадео Модільяні, Генрі Мур, Ганс Арп, Олександр Архипенко, Костянтин Бранкузі, Рембрандт Бугатті, Поль Гоген, Сальвадор Далі, Едгар Дега, Альберто Джакометті, Діего Джакометті,  Хана Орлова, Пабло Пікассо, Огюст Ренуар, Осип Цадкін, Жак Ліпшиць. Керівництво «Мистецького Арсеналу» такою солянкою завдячує колекціонерам в Україні, зокрема відомому меценату та колекціонеру Ігорю Воронову.

Вартість вхідного квитка — 60 грн, пільговий — 30 грн.

Депутатське кіно

Депутат Верховної Ради Олег Ляшко зніметься у кіно. Про це політик повідомив на своїй сторінці у «Фейсбуці». «Ім’я режисера та назву фільму, як і обіцяв, поки що триматиму в таємниці. Основні зйомки відбудуться через півроку. Гратиму козацького отамана. Фільм вийде у прокат в 2014 році», — написав Ляшко у соцмережі.