Ростиме. І буде що їсти

Ростиме. І буде що їсти

Несподіваний березневий сніг не зашкодить яровим посівам. Більше того, достатня кількість вологи у землі дасть хороший старт для рослин, які перезимували під снігом, і для тих, які невдовзi будуть висівати. Про це вчора під час прес–конференції у «Главкомі» розповів генеральний директор Української аграрної конфедерації Сергій Стоянов. «У нас оптимістичний прогноз на цьогорічний урожай. Завдяки тому, що зима цього року була м’якою, пошкоджена лише невелика частина озимих. Підтоплення посівів не треба боятися. Нічого не зіпріє, а волога дасть хороший старт», — розповів пан Стоянов.

Дiрка на платформi

Дiрка на платформi

Учора близько 9–ї ранку на посадочній платформі Київської міської електрички на станції «Вишгородська» тріснула і частково обвалилася плита. На щастя, ніхто не постраждав. Унаслідок пошкодження посадочної платформи пасажири не потрапили під електропоїзд і не отримали жодних пошко­джень.

Формальні й нелегітимні!

Формальні й нелегітимні!

Будівництво скандальної багатоповерхівки, де підрядником є рідний брат покійного мера Миколаєва Володимира Чайки, тимчасово заморожено: мешканці сусідніх будинків згуртувалися і висунули свої вимоги підприємцю. У дворі двох будинків на вулиці Генерала Карпенка знову вирують пристрасті. Люди вийшли на вулиці з вимогою: або знести незаконно встановлений паркан, або розпочати конструктивний діалог з урахуванням усіх їхніх побажань.

Валюта по–дорослому

Валюта по–дорослому

Учениця столичної школи №97 Ніна Блащук вимагає від Національного банку дозволити обмінювати валюту не лише за паспортами, а й за свідоцтвом про народження. Позиватися з НБУ Ніна вирішила після того, як їй в «обмiнцi» відмовили перевести в гривнi 50 доларів. Натомість попросили паспорт, якого, звісно, 15–річна дівчина не має. «До моменту отримання паспорта у вас немає можливостi бути ідентифікованою, відповідно — здійснювати валютно–обмінні операції», — таку відповідь отримала школярка від банку, пункт обміну валют якого відмовив їй у здійсненні фінансової операції.

Велика реконструкція

Велика реконструкція

У рамках підготовки до 200–річчя з дня народження Тараса Шевченка з фонду розвитку Черкаської області вирішили виділити 5 мільйонів гривень на ремонт обласного драматичного театру, який внесено у перелік об’єктів, що підлягають реконструкції до цієї дати. Водночас Шевченків край сподівається на субвенції від держави. Оскільки, щоб капітально відремонтувати приміщення обласного театру, який носить ім’я великого українського поета, необхідно загалом 40 мільйонів гривень. А такі кошти області не по кишені.

На території — злий ведмідь

На території — злий ведмідь

І все б нічого, якби на любителя «екстремальної» охорони не поскаржилися сусіди. «Коли я побачив цього ведмедя вперше, то подумав, що це собака незвичайної породи, — розповідає сусід Олександр. — Але коли він встав на задні лапи і заричав — у мене в прямому сенсі волосся на голові заворушилося. На мене йшов справжній ведмідь!».

На потяг за новим графіком

На потяг за новим графіком

Уже з 26 травня на світлодіодних екранах пасажири Південної залізниці побачать нові дані навпроти найбільш запитуваних рейсових поїздів. Усього, як повідомляють у прес–центрі, впродовж 2013 року курсуватиме 21 поїзд, iз яких 17 — внутрішньодержавного сполучення та 4 — міждержавного. Відповідно до майбутніх змін, графік курсування поїздів матиме низку особливостей. Так, маршрут поїзда №325/326 «Харків — Луганськ» буде змінено на «Харків — Маріуполь», якщо ходитиме через день. Водночас від Харкова до Дебальцевого поїзд слідуватиме за сьогоднішнім маршрутом. А 31 березня вже почав курсувати новий щоденний регіональний поїзд №189/190 «Суми — Київ».

Всі статті рубрики