Українські, злі, непобачені

Українські, злі, непобачені

Ситуацію, що розгорнулась навколо нового альманаху молодого покоління вітчизняних режисерів під назвою «Українські злі», навіть піаром важко назвати (хоч дехто називає і таку версію зняття фільму з прокату).

Подерв’янський — персона нон–ґрата?

Подерв’янський — персона нон–ґрата?

Анонсовану на 11 квітня виставу «Павлік Морозов» Леся Подерв’янського жителі Черкас подивитися... не зможуть. Незважаючи на те, що оголошення про цю подію, яка мала відбутися у місцевій філармонії, містом розклеєні були вже давно, а квитки надійшли у продаж. А все через те, що адміністрація цього закладу, подивившись виставу в інтернеті, відмовилася пускати на свою сцену постановку, в якiй «мат за матом». Не допоміг і укладений договір між філармонією й організаторами гастролей — театром «Крот». Тож глядачам, які вже встигли придбати квитки, почали повертати гроші.

Не рвіть на собі волосся — можливі наслідки...

Не рвіть на собі волосся — можливі наслідки...

13—14 квітня в Києві гастролюватиме Грузинський театр імені Шота Руставелі. Подія сама по собі заслуговує на підвищену увагу театралів, оскільки, на відміну від деяких московських «гастролерів від Мельпомени», що навідуються в Україну регулярно, цей театр востаннє приїздив до нас три роки тому. Вистави ж, які цього разу везуть грузини, найбільш затятих шанувальників театрального мистецтва взагалі примусять нетерпляче рахувати дні до початку гастролей. Обидві вони є знаковими не лише в історії театру Руставелі, а й в історії сучасної Грузії. 13 квітня грузини покажуть «Сезон полювання», наступного дня — виставу «Солдат, кохання, охоронець і... Президент».

Всі статті рубрики