Подерв’янський — персона нон–ґрата?

02.04.2013

Анонсовану на 11 квітня виставу «Павлік Морозов» Леся Подерв’янського жителі Черкас подивитися... не зможуть. Незважаючи на те, що оголошення про цю подію, яка мала відбутися у місцевій філармонії, містом розклеєні були вже давно, а квитки надійшли у продаж. А все через те, що адміністрація цього закладу, подивившись виставу в інтернеті, відмовилася пускати на свою сцену постановку, в якiй «мат за матом». Не допоміг і укладений договір між філармонією й організаторами гастролей — театром «Крот». Тож глядачам, які вже встигли придбати квитки, почали повертати гроші.

За словами директора Театру «Крот» Євгенія Шпитка, «у Черкасах шукати зал довелося з боями, спочатку надавати приміщення відмовилася обласна філармонія, також через «неформат» відмову ми почули і від Палацу культури «Дружба народів». Але резонансну виставу, де звучить нецензурна лексика, черкащани таки зможуть побачити. «Скандал уладнала міська влада: керівництво міста надало приміщення місцевого Будинку культури. Зараз ми передруковуємо афіші», — зазначає пан Шпитко.

Як наголошує керуючий справами Черкаського виконавчого комітету Микола Кудрявцев, міський Будинок культури вперше приймає заїжджих гостей, досi тут виступали лише місцеві колективи. «Добре, що цей цiкавий театр завiтає у Черкаси», — пiдсумовує Микола Кудрявцев.