Сесія на замку

Сесія на замку

На сходку, що відбувалася просто неба біля магазина, зійшлося більш ніж півсотні мешканців Тахтаулового та сусідніх Жуків. Селян привели на майдан найпекучіші проблеми, які особливо дошкуляють пенсіонерам із їхніми мізерними пенсіями. Тож саме вони першими висловили обурення з приводу рішення Тахтаулівської сільради про більш ніж 50–відсоткове підвищення тарифів на водопостачання. За нього тоді проголосувала мінімально необхідна більшість депутатів (12 із 22) і сільський голова. Як з’ясувалося, та сесія відбувалася за... зачиненими дверима – на неї не допустили «неугодних» депутатів.

Українська хата Вернадського

Українська хата Вернадського

Весь минулий тиждень на Полтавщині тривали урочистості з нагоди 150–річчя від дня наро­дження видатного вченого–натураліста, мислителя, першого президента Української академії наук Володимира Вернадського. Зокрема, в аграрній академії влаштували представницьку науково–практичну конференцію, а в краєзнавчому музеї відкрили ювілейну виставку. На них науковці, дослідники минувшини, зберігачі старожитностей і репрезентовані ними документи, матеріали вкотре підтвердили, наскільки тісними були зв’язки одного зі світочів сучасної науки з полтавським краєм і, власне, з Україною. Попри те що народився він у Петербурзі й, зрозуміло, не міг не тяжіти до обох столиць російської та радянської імперій, де розташовувалися провідні академічні установи того часу.

Проти вогню — з іконою

Проти вогню — з іконою

«Полум’я у п’ятиповерховому будинку Конотопа зайнялося у підвалі. Там розмістився спортивний зал, який уже давно не експлуатували», — розповів фахівець зі зв’язків із громадськістю Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Сумській області Євген Могиленець. Як встановили згодом, загорівся спортивний інвентар і гімнастичні мати на поролоновій основі. Можна уявити, скільки ядучого диму валувало з приміщення. Він поширився відразу на два під’їзди будинку.

Муза і терор

Муза і терор

Проблеми, як розповідає сам Андрій Шилов, у нього почалися ще 25 січня цього року. Тоді ввечері до його квартири постукали невідомі. «Я звик відчиняти двері всім, не заглядаючи до вічка, тому що до мене ходять тільки інтелігентні люди, — пояснює Андрій Адріанович. — Коли я відчинив двері, то побачив на порозі двох людей, озброєних револьвером. Коли вони почали мене ображати, я спробував зачинити двері, однак вони завадили мені це зробити і вдарили по обличчю зброєю. Потім вдарили револьвером по голові, я підставив руку, щоб захиститися, внаслідок чого зламав руку. Мене кинули на підлогу і продовжували бити ногами і пістолетом. Я з усіх сил намагався прибрати дуло револьвера, який мені направляли в обличчя. Один із нападників крикнув: «Мочи його!».

Всі статті рубрики