Муза і терор

19.03.2013
Муза і терор

Андрій Шилов.

Проблеми, як розповідає сам Андрій Шилов, у нього почалися ще 25 січня цього року. Тоді ввечері до його квартири постукали невідомі. «Я звик відчиняти двері всім, не заглядаючи до вічка, тому що до мене ходять тільки інтелігентні люди, — пояснює Андрій Адріанович. — Коли я відчинив двері, то побачив на порозі двох людей, озброєних револьвером. Коли вони почали мене ображати, я спробував зачинити двері, однак вони завадили мені це зробити і вдарили по обличчю зброєю. Потім вдарили револьвером по голові, я підставив руку, щоб захиститися, внаслідок чого зламав руку. Мене кинули на підлогу і продовжували бити ногами і пістолетом. Я з усіх сил намагався прибрати дуло револьвера, який мені направляли в обличчя. Один із нападників крикнув: «Мочи його!».

За викликом музиканта тоді прибули співробітники міліції. Андрій Адріанович їм відразу вказав на квартиру згори, з маргінальними мешканцями якої у нього існувала давня неприязнь, оскільки ті постійно затоплювали його оселю. Однак міліціянти розвели руками — мовляв, для того, щоб зайти силоміць до чужої квартири, їм необхідна санкція прокурора, якої слід чекати 25 днів. Адвокат композитора заявляє, що то є чистою брехнею. Співробітники міліції мали право і до квартири зайти, і скласти необхідний у таких випадках протокол про правопорушення.

А за кілька днів до Шилова постукали знову. Коли він відчинив двері, відразу отримав удар ногою в пах. І знову прибульці були з револьвером. Проте цього разу Шилов до такого візиту вже був готовий і у відповідь вистрелив із зареєстрованого газового пістолета. Характерно, що тепер до міліції звернулися й самі нападники. Причому на їхню заяву правоохоронці зреагували. А Шилова міліціянти стали вмовляти свою заяву забрати і всіляко прагнули справу прикрити.

Така бездіяльність людей у погонах викликала чималий резонанс у Дніпропетровську. На захист музиканта вже виступило чимало громадських активістів.

 

ДОСЬЄ «УМ»

Андрій Шилов

Український гітарист і композитор . Народився 14 листопада 1957 року у Дніпропетровську. З 1974 року викладає гру на гітарі у музичних школах, гуртках, клубах, палацах культури. З 1993 року працює викладачем гри на гітарі у Дніпропетровському музичному училищі імені М. І. Глінки. Виступав із концертами і дає майстер–класи у багатьох містах України та за кордоном. Брав участь у трьох гітарних фестивалях у Польщі, де мав великий успіх.