Смертельний синдром

Смертельний синдром

У Прощену неділю завершилося земне життя заслуженої артистки України Оксани Хожай. Серце співачки зупинилося після важкої хвороби: півроку тому в неї діагностували синдром Шегрена, рідкісну аутоімунну недугу, яка вражає внутрішні тканини організму. Ситуацію ускладнило ще й те, що захворювання виявили вже на останніх стадіях... Тривалий час Оксана вірила, що зможе побороти хворобу, її підтримували рідні, а друзі через соцмережі збирали кошти на лікування. Була домовленість про те, щоб співачку лікувати в Москві. Але кілька днів тому хвороба загострилася, Хожай зробили операцію на кишечнику, після чого вона тривалий час була в реанімації. В неділю її стан різко погіршився, чоловік викликав лікарів, але до лікарні співачку так і не довезли — Оксана, якій нещодавно виповнилося всього лише 48 років, померла в машині швидкої допомоги. Співачку поховають завтра у місті Борзна на Чернігівщині, де покоїться її батько.

Хто у павутині водиться?

Хто у павутині водиться?

Сьогодні й дитина може навчити своїх батьків комп’ютерної грамотності. Та що робити, коли школяр сам уперше заходить до інтернету? Книгу порад для таких випадків випустило днями «Видавництво Старого Лева» — це перший в Україні посібник з інтернет–грамотності для дітей під назвою «Як не заблукати в павутині». Перестороги та принади всесвітньої мережі для маленьких юзерів у своїй книжці описала Тетяна Щербаченко.

Українська зачистка сучасного мистецтва

Українська зачистка сучасного мистецтва

Свого часу редакція харківського нонконформістського журнальчика «Гігiєна» на чолі з автором–редактором сих рядків проводила акцію під назвою «Культуру не відчистиш». При цьо­му мався на увазі вітчизняний аналог візуального мистецтва, глибоко заангажований в іноземних запозиченнях. І чи варто казати, що далі банальної п’янки справа в учасників акції не пішла? Натомість ревізійно–асенізаційна естафета, підхоплена київськими мистецтвознавцями Глібом Вишеславським і Олегом Сидором–Гібелиндою, виявилась набагато успішнішою за камерні спроби їхніх слобідських колег.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики