НОВИНИ ПЛЮС

19.03.2013

Німці купують «комікси» про Голодомор

Серед книжок, представлених на українському стенді на Лейпцизькому книжковому ярмарку, визначилися фаворити, що завоювали найбільшу увагу німецького читача. Як повідомляє на сайті «Форуму видавців» його програмний директор Гриць Семенчук, це збірка оповідань «Мама по скайпу» («Видавництво Старого Лева»), упорядкована Мар’яною Савкою, та «Українські зошити» — видана у Франції книжка італійського художника Ігорта про Голодомор та радянські часи, створена у вигляді графічних новел. Щоб створити цю книгу, художник кілька місяців мешкав у Києві, Дніпропетровську, в Кривому Розі та Криму.

Нова книга Івана Дзюби

Сьогодні о 17.00 у столичному планетарії відбудеться презентація книги дисидента, вченого та письменника, Героя України Івана Дзюби «Не окремо взяте життя» (видавництво «Либідь»). Це видання — найповніше зібрання спогадів і роздумів Івана Дзюби. Сам автор наголошує, що це «не системний теоретичний трактат, а вільний плин пам’яті, не підручник історії і не сповідь, тут немає хронологічно чіткого викладу подій, сумлінно написаної автобіографії або обґрунтування політичних, ідейних, літературних та естетичних позицій». Це багатоактний монолог інтелектуала, митця — не так про себе, як про людей, з якими зводила його доля», анонсує сайт «ЛітАкцент». На презентації слово про Івана Дзюбу скажуть авторитетні вчені та письменники Мирослав Попович, Валерій Шевчук, Микола Жулинський, Максим Стріха, Володимир Панченко, Вадим Скуратівський та ін.

Девід Боуї знову лідер чартів

The Next Day — новий альбом Девіда Боуї — став лідером у британських чартах і лідером продаж серед платівок у 2013 році, передає Бі–Бі–Сі. Такого в житті співака не було останні 20 років. За перший же тиждень продажів він розійшовся тиражем у понад 94 тисяч копій. The Next Day очолив чарти онлайн–магазину i Tunes у 40 країнах.

Новий пласт Девіда Боуї — пісні, на які надихнули його середньовічна Англія та сучасна Росія, тож не дивно, що головна композиція диска присвячена «якомусь тирану».