Віртуальне утримання за реальні гроші

Віртуальне утримання за реальні гроші

Українці вже давно звикли: якщо перед виборами запевняють, що комунальні послуги не подорожчають, значить після виборів усе буде навпаки. Так сталося й нині. Не ­встигли нардепи обжитися у кріслах Верховної Ради нового скликання, як у квитанціях за комунальні послуги тихо й непомітно почали змінюватися цифри.

Скупати... динозавра

Скупати... динозавра

«Оновлені» платіжки від комунального підприємства «Полтававодоканал» неабияк «потішили» ба­гатьох мешканців обласного центру, котрі вже за січень нинішнього року мусять сплачувати за послуги водопостачання та водовідведення більш ніж двадцятивідсотковий «доважок» у порівнянні з минулорічним груднем. Та ще й під акомпанемент запевнень урядовців і місцевих чиновників про те, нібито ні «водні», ні інші комунальні послуги в нас не подорожчали. То про що йдеться? Розрахункову вартість життєдайної рідини справді не збільшували. З нового року змінили тільки добову норму її споживання на одну особу в помешканнях, які не обладнані лічильниками води, — з попередніх 300 літрів до нинішніх 350. Тож якщо раніше одному мешканцеві такої «безоблікової» квартири за мі­сяць до сплати «капало» майже 45, то тепер — більше 56 гривень. Відчуйте, як кажуть, різницю. Разом з обіцяним «покращенням» життя...

А GPS його знає!..

А GPS його знає!..

Не встигли львів’яни оговтатись від приємного безкоштовного WI–FI у трамваях, як чиновники здивували прогресом у впровадженні GPS–моніторингу в міському транспорті. Щотижня львівські урядовці звітують про ситуацію з моніторингом «маршруток», а тепер новинка добралася й до електротранспорту. Як повідомив начальник комунального підприємства «Львівелектротранс» Орест Козак, пристрої навігації встановлено на 139 одиницях електротранспорту — 62 тролейбусах та 77 трамваях. Тепер рух кожного конкретного «рогатого» можна бачити в онлайн–режимі. Для цього в місті діє спеціальна диспетчерська служба, де працює 25 осіб. Систему навігації Львова розробляло місцеве ІТ–підприємство, і обійшлася вона майже у 100 тисяч гривень.

Всі статті рубрики