Останній із «Нахтігалю»

Останній із «Нахтігалю»

На 97–му році життя в Детройті помер відомий український націоналіст Мирослав Кальба, який вважався останнім офіцером легіону «Нахтігаль». Цей перший іноземний легіон Вермахту складався в основному з українців, які щиро вірили, що таким чином допоможуть Україні здобути незалежність, тож після розпаду формування продовжили визвольну боротьбу в лавах УПА.

Мiсiя нездiйсненна

Мiсiя нездiйсненна

Третій день перебування місії Міжнародного валютного фонду в столиці України не приніс жодних офіційних новин. Утiм стосунки між офіційним Києвом та штаб–квартирою МВФ достатньо очевидні, аби експерти могли доволі точно прогнозувати подальший перебіг подій. І ці прогнози для нас, на жаль, досить важко назвати втішними.

Ні проїхати, ні злетіти

Ні проїхати, ні злетіти

Останній день січня запам’ятається надовго: безперервний мокрий сніг став на заваді роботі практично всього транспорту: не тільки наземного, а й «небесного». Так, учора закрилися аеропорти в Рівному, Ужгороді, Дніпропетровську, Полтаві та Сумах. Як повідомила прес–служба Міністерства інфраструктури, злітно–посадкові смуги цих летовищ були вкриті снігом і кригою.

Тверезим рятував собаку

Тверезим рятував собаку

Розслідування кривавої дорожньо–транспортної пригоди, яка сталася 30 листопада минулого року в Дніпропетровську з вини голови Зачепилівської райради Олега Токаря, завершилося несподіваним результатом. На попередньому слуханні стало відомо, що чиновник керував автівкою... абсолютно тверезим. А виїхав на зустрічну смугу лише тому, що хотів врятувати життя собаці, який перебігав дорогу.

Багатодітна рецидивістка

Багатодітна рецидивістка

Тернопільський обласний суд засудив до 2,5 року ув’язнення за шахрайство жінку, яка має одинадцятьох дітей, четверо з яких ще неповнолітні. Втім доля Галини, якій уже за сорок і яка є представницею однієї з національних меншин, мало в кого викликає велике співчуття.

Отам навчать, як не сказати «піво»

Отам навчать, як не сказати «піво»

У Донецьку та Одесі громадський рух «Простір свободи» організував розмовні клуби, де люди можуть вдосконалити знання української мови, поспілкуватися в колі однодумців, дізнатися щось нове і цікаве. «На зустрічах не буде офіціозу, нудних лекцій чи уроків із мови. Натомість — невимушенiсть, спілкування з веселими молодими людьми, обговорення цікавих та пізнавальних тем, ігри чи перегляд фільмів», — пояснив ідею створення клубу голова Донецького осередку руху Сергій Стуканов.

А може б, відразу бюст?

А може б, відразу бюст?

Депутати дніпропетровської міськради, зібравшись на чергову сесію буквально на півгодини, встигли ухвалити «доленосне» рiшення — присвоїти звання «Почесний громадянин Дніпропетровська» «новоспеченому» віце–прем’єр–міністру Олександру Вілкулу, якого називають людиною, близькою до Ріната Ахметова.

Всі статті рубрики