Вільніше, ніж у Гондурасі

Вільніше, ніж у Гондурасі

«2012 рік став найгіршим роком для України у сфері свободи слова, починаючи з часів Помаранчевої революції, — коментує Йохан Бір, керівник європейського бюро організації «Репортери без кордонів», результати щорічного звіту цієї впливової журналістської організації. — Різко зросла кількість фізичних нападів (на працівників ЗМІ. — Ред.), з’явилися факти, які свідчать про політичну цензуру». А за словами представника «Репортерів без кордонів» в Україні Оксани Романюк, яку цитує «Українська правда», минулоріч було зафіксовано рекордну кількість порушень прав журналістів не тільки з часів Помаранчевої революції, а загалом за останні десять років.

Дім для маленьких страждальців

Дім для маленьких страждальців

На базі Будинку дитини, розташованого в перед­гірському райцентрі Надвірна, невдовзі мають відкрити перший в Україні дитячий центр паліативної допомоги. Про це повідомив директор департаменту охорони здоров’я Івано–Франківської облдержадміністрації Роман Мельник. За його словами, перепрофілювання існуючого закладу викликано передусім зменшенням кількості вихованців Будинку дитини та необхідністю лікування юних прикарпатців із важкими недугами, яких в області нині проживає близько тисячі осіб (150 із них — онкохворі). Крім того, в майбутньому хоспісі надаватимуть психологічну підтримку батькам важко–хворих маленьких пацієнтів.

Ожилi експонати

Ожилi експонати

Диво сталося в анатомічному музеї Дніпропетровського державного аграрного університету. Тутешня експозиція існує бозна–скільки років і поповнюється переважно експонатами від людей, які таким чином втілюють у життя своє бажання увічнити своїх улюбленців, почилих в бозі. Вісім яєць черепахи опинилися в музеї таким же шляхом. Ніхто подумати не міг, що вони можуть виявитися заплідненими.

Соломону від «Тризуба»

Соломону від «Тризуба»

У Тернополі відбулося засідання ініціативної групи щодо встановлення в обласному центрі пам’ятника Соломону Ляйнбергу — командиру «Жидівського пробоєвого куреня», який був військовим підрозділом Української галицької армії. Історична довідка свідчить, що курінь був сформований у червні 1919 року з єврейської міліції Тернополя і брав участь у бойових діях проти польських військ, прикриваючи відхід частин УГА за Збруч.

І зовсім він не лютий...

І зовсім він не лютий...

Відсьогодні в Україну прийде потепління. «31 січня на більшій території країни температура коливатиметься вдень у межах 1–5 градусів тепла, вночі — близько нуля, повiдомив директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда. — Наступні дні, 1—5 лютого, спостерігатимуться незначні коливання температури, але загалом вона буде вищою за норму на 4–7 градусів. Тож ми можемо оцінювати погоду як досить теплу».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Громадська рада чи порадники Попова?

Громадська рада чи порадники Попова?

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Громадській активістці Олені Єскіній довелося викликати «швидку», очільник «Студентської свободи» Руслан Андрійко отримав забої ребер та підборіддя, у журналіста газети ВО «Свобода» Онисії Гарай відібрали фотоапаратуру, після чого «повалили на землю і били ногами», йдеться у повідомленні на офіційному сайті партії «Свобода». Медичну допомогу довелося надавати і народному депутату, інваліду другої групи Едуарду Леонову, в якого невідомі навіть відібрали інвалідний ціпок, — такi підсумки кулачного протистояння між опозиціонерами і провладними силами за формування громадської ради (ГР) при Київміськдержадміністрації.

Єгор–сила

Єгор–сила

Він упевнено вижав штангу вагою тридцять сім iз половиною кілограмiв — і це вже було повторенням світового рекорду, встановленого 2007 року американцем Ракімом Ведінгтоном. У наступній спробі була подолана ще більша вага — сорок кілограмів. Фінальний підхід дав нечуваний досі результат — піднято штангу вагою 41 кілограм! Так восьмирічний Єгор Леоненко встановив новий рекорд світу в категорії «Підняття найбільшої ваги штанги у жимі лежачи у віці вісім років». Вага самого Єгора — тридцять дев’ять кілограмів.

Всі статті рубрики