Беа йде на пенсію

Беа йде на пенсію

У позавчорашньому зверненні до народу, яке транслювали радіо­ і телеканали, королева Нідерландів Беатрікс повідомила підданим, що зрікається престолу на користь старшого зі своїх трьох синів. «Я зрікаюся трону не тому, що ця роль була важкою для мене. А тому, що переконана: відповідальність за цю країну має бути в руках молодого покоління. Із повною довірою я передам трон моєму сину — принцу Оранському. Він і принцеса Максіма цілком готові до їхньої майбутньої­ ролі», — цитує заяву Її Величності агенція «Франс пресс».

Блакитний марш Мендельсона

Блакитний марш Мендельсона

Учора ввечері Національні збори (парламент) Франції розпочали обговорення резонансного законопроекту «Шлюб для всіх», який неабияк збурив французьке суспільство. Проект, внесений на розгляд парламенту соціалістичною більшістю, передбачає узаконення шлюбних союзів одностатевих пар. Права опозиція, яка легалізацію одностатевих шлюбів не підтримує, але не має достатньої кількості голосів для того, аби провалити цей закон, планує принаймні затягнути обговорення численними поправками та пропозиціями, яких внесла понад 5000. Тож у найкращому разі дебати з цього законопроекту триватимуть не менше двох тижнів, прогнозує Міжнародне французьке радіо. Хоча соціалісти налаштовані впоратися якомога швидше. У соціальних мережах та у французьких ЗМІ дебати з питання легалізації одностатевих шлюбів уже називають «бойовими сутичками», а це ж лише початок.

Європейський дух і кремлівський сморід

Європейський дух і кремлівський сморід

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

29 січня 1714 року «прийнято Височайший указ про організацію в Москві та Санкт–Петербурзі виховних будинків, щоб дітям у відриві від батьків замість староросійського звичаю активніше прищеплювався новий — європейський — дух. Виховні будинки поширення не дістали», — відзначає видання «Московія» з «Бібліотеки В.С.Черномирдіна». Як і європейський дух, додамо ми від себе.

Всі статті рубрики