Що потрібно героям?

Що потрібно героям?

Учора з ранку до вечора різні політичні сили вшановували героїв Крут. Перед 10–ю годиною на Аскольдову могилу, де поховано частину героїв, прибули Прем’єр Микола Азаров, голова КМДА Олександр Попов iз почтом. Через півгодини туди ж вирушили представники опозиційних сил, а також ліцеїсти–богунівці, військовий оркестр, хор «Гомін». Ніяких партійних прапорів чи політичних закликів на цій акції не було — лише прапори України. Як підкреслив у розмові з «УМ» учасник ходи нардеп–БЮТiвець Олександр Бригинець, «ми туди прийшли як українці, вдячні хлопцям, що поклали своє життя 95 років тому за нашу країну». На могилі героїв отець Ігор Онишкевич відслужив панахиду. Лунали не лише слова скорботи, а й гордості, адже крутянці таки затримали більшовиків, і українська делегація змогла підписати договір у Брест–Литовську, за яким УНР визнали європейські держави.

«Київстар» хоче більше

«Київстар» хоче більше

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Київстар» вирішив підштовхнути абонентів до переходу на нові тарифні плани. Для цього компанія планує вже з 1 лютого підняти тарифи в півсотні старіших тарифних планів, пише «Коммєрсант–Украина». І це на тлі численних скарг клієнтів на неякісний зв’язок (офіційну сторінку у «Фейсбук» просто завалено скаргами користувачів).

Не пам’ятає і не згадає?

Не пам’ятає і не згадає?

Інтрига навколо скандального ДТП, що сталося в ніч iз 22 на 23 січня з вини слідчого прокуратури Заводського району Миколаєва Ярослава Рудого, закручується. Нагадаємо, пізно вночі Рудий, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння за кермом «Ніссана», спершу збив пішохода, а потім протаранив комунальний автомобіль. У першому випадку правоохоронець утік iз місця події. І лише після другої ДТП потрапив до рук співробітників Державтоінспекції.

Кисневий балон виявився порожнім

Кисневий балон виявився порожнім

Слідче управління обласної міліції розпочало кримінальне провадження у справі смерті 26–річної жительки села Загір’я Зборівського району Марії Деркач, траурні листівки з зображенням якої та закликом до небайдужості громадськості родина дівчини розклеїла на вулицях Тернополя. Справу відкрито за ч.2 ст. 140 Кримінального кодексу — «неналежне виконання професійних обов’язків медпрацівниками» — після величезного резонансу, який виник навколо трагічного випадку. Марія Деркач, яка лікувалася у другій міській лікарні з діагнозом «вірусна пневмонія» і начебто йшла на поправку, померла у приміщенні лікарні швидкої допомоги, куди її доставили для обстеження на томографі. Під час процедури дівчині стало важко дихати, коли ж їй одягнули кисневу маску, то виявилося, що балон із киснем порожній. Поки медики вирішували «технічну» проблему, Марія задихнулася...

Шипуни із Чорториї

Шипуни із Чорториї

Уже не перший рік окрасою Кіцманського району Чернівецької області є білі лебеді–шипуни, яких приваблюють водойми з термічними водами. Птахи оселилися на озерах у селі Чортория i стали улюбленцями не лише місцевих мешканців, а й туристів, які приїздять подивитися на зимове диво і погодувати довгошиїх.

Єнот у Черкасах

Єнот у Черкасах

Пухнастий звір, який у цю пору року має міцно спати, практично пробрався в центр міста. Навпроти спорткомплексу «Спартак» його знайшли в півтораметровiй ямі. «Він поводився спокійно, не проявляв агресивності. Був наляканий», — розповів «УМ» Сергій Синявський, працівник комунального підприємства, який визволяв із ями чотирилапого невільника.

Циган Янукович

Циган Янукович

У селищі Середнє, в осередку місцевого циганського табору, що нараховує понад тисячу осіб, проживає доволі оригінальна родина, яка прихильнiсть до владної партії демонструє не тільки у виборчих бюлетенях, а й на свідоцтвах про народження власних дітей.  У сім’ї Олени Брежинської так переживали за президентські вибори 2010 року, що первістка назвали на честь Віктора Януковича. «Ми дуже хотіли, щоб Янукович виграв вибори, тому так назвали дитину. І допомогло — він виграв!» — пояснює мама хлопчика.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики