«Техумови» для Загреба

«Техумови» для Загреба

Цьогорічний єврофорум фігуристів, який позавчора стартував у Загребі, проходить за новим регламентом. Якщо раніше для участі в основній сітці змагань на ЧЄ спортсмени з низьким рейтингом проходили кваліфікацію, то починаючи з 2013 року попередній етап відбору скасували — його замінили своєрідною сертифікацією, котру фігурист має пройти на ліцензійних турнірах. Тепер для участі в першостях Європи й світу слід виконати необхідний технічний мінімум.

Тріумф на межі можливостей

Тріумф на межі можливостей

Кілька років тому наставник харківського «Локомотива» Юрій Філіпов сказав, що для його команди головним орієнтиром є «фінал чотирьох» єврокубка. Щоб поліпшити свій ігровий рівень, «залізничники» навіть заявилися у відкритий чемпіонат Росії. У дебютному сезоні в російській лізі харків’яни дійшли лише до чвертьфіналу континентального турніру — це був Кубок виклику 2011/12, тоді за крок до півфіналів українці поступилися польській «Політехніці». І ось тепер — Харків у «фіналі чотирьох», причому в Кубку Європейської конфедерації волейболу, який цінується вище.

Другий титул — для Редфу

Другий титул — для Редфу

Перегоріла, недооцінила чи не витримала напруги? Такі запитання ставлять шанувальники другої ракетки світу, росіянки Марії Шарапової, яка вчора у півфіналі «Аустреліен оупен» зазнала поразки від китаянки На Лі — 2:6, 2:6. Приблизно з такими ж переконливими рахунками, тільки на користь Маші, закінчувалися всі попередні поєдинки російської «Сирени» на першості Австралії–2013. Однак за крок до головного матчу Марія сама опинилася в ролі розгромленої.

Хроніка

Хроніка

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Віталій Литвиненко: Усе моє життя — на льоду

Віталій Литвиненко: Усе моє життя — на льоду

На минулорічному чемпіонаті світу в Словенії, за підсумками якого українські хокеїсти вилетіли вже в третій за рангом дивізіон, наша збірна була найбільш віковою командою. Вітчизняний хокей і досі тримається на старому багажі, який ми отримали після розпаду СРСР. Водночас в останні два сезони в Україні активно намагаються вдихнути нове життя в хокейне господарство, яке майже 20 років було в занепаді. Одним із представників нової генерації — таким собі хокейним проліском — став «Білий барс». Попри непереконливі спортивні результати, цей клуб — один із небагатьох, який має і ДЮСШ, і арену, і власну базу.

Про становлення білоцерківської команди «УМ» розпитала в капітана «Білого барса», ветерана українського хокею Віталія Литвиненка.

Всі статті рубрики