Другий титул — для Редфу

25.01.2013

Перегоріла, недооцінила чи не витримала напруги? Такі запитання ставлять шанувальники другої ракетки світу, росіянки Марії Шарапової, яка вчора у півфіналі «Аустреліен оупен» зазнала поразки від китаянки На Лі — 2:6, 2:6. Приблизно з такими ж переконливими рахунками, тільки на користь Маші, закінчувалися всі попередні поєдинки російської «Сирени» на першості Австралії–2013. Однак за крок до головного матчу Марія сама опинилася в ролі розгромленої.

«Моя суперниця провела чудовий матч. На Лі діяла агресивніше, відтак мені довелося весь час захищатися. Попередні матчі були для мене занадто легкими, але це не виправдання», — прокоментувала Шарапова.

Не виключено, що на росіянку вплинула неймовірна спека. Учора й о десятій годині вечора стовпчик термометра в Мельбурні не хотів опускатися нижче 34 градусів за Цельсієм. А новий тренер китаянки вочевидь готував підопічну саме до екстремальних навантажень, доводячи Лі до сліз виснажливими фізичними вправами у період передсезонної підготовки.

Тепер шоста ракетка планети, в активі якої є виграний «Ролан Гаррос–2011», у фіналі першого в сезоні турніру серії «Великого шолома» зустрінеться з чинною чемпіонкою «Аустреліен оупен», білорускою Вікторією Азаренко. Прима світового тенісу доволі легко (6:1, 6:4) розібралася з 19–річною американкою Слоун Стівенс, яка днем раніше створила головну сенсацію турніру, вибивши з розіграшу імениту Серену Уїльямс. Щоправда, як відзначила Азаренко, в матчі проти 29–ї сіяної вона зазнала травми спини, яка ледь не призвела до провалу.

До речі, в Мельбурні лідерку рейтингу WTA підтримує новий бойфренд — Редфу. Американський музикант із пишною кучерявою шевелюрою, за повідомленнями сайту rollingstone.ru, є сином музичного магната Беррі Горді. «Я закохана, і неважливо, як люди ставляться до мого вибору. Я зустрічаюся з особливою людиною, він — номер один. Він унікальний хлопець, і ми належимо до різних світів», — так описала своє нове захоплення Віка Азаренко. Нещодавно вона розійшлася з нашим співвітчизником Сергієм Бубкою–молодшим. Нагадаємо, талановитий український тенісист зараз лікується після важких травм, отриманих наприкінці минулого сезону внаслідок падіння з вікна в Парижі.

У чоловічій одиночній сітці станом на вчора визначився лише перший фіналіст. Ним очікувано став лідер рейтингу АТР, серб Новак Джокович. Переможець минулорічного «АО» без проблем розібрався з іспанцем Давидом Феррером (4) — 6:2, 6:2, 6:1.