Ще раз про те, як «умикнути Україну»

Ще раз про те, як «умикнути Україну»

Учора Президент України вилетів у Давос на щорічний Міжнародний економічний форум. На зібранні багатих і успішних Януковичу нічим похвалитися: економічні показники України, за оцінками експертів Світового банку, падають, проривів не видно в жодній царині, зокрема і зовнішньополітичній. З огляду на це, цікава деталь — Президент відмовився від участі у бізнес–ланчі, який щороку в Давосі дає Віктор Пінчук, запрошуючи, зокрема, впливових політиків демократичних країн, фінансистів. Як відзначив у коментарі «Радіо «Свобода» політолог Олексій Гарань, це тому, що «на ланчі неминуче будуть порушувати питання, пов’язані з внутрішньою ситуацією,... очільникам України не вдалося б уникнути таких гострих питань». Саме так сталося на минулорічному ланчі Пінчука, коли Янукович, притиснутий до стінки (точніше — до стінки стільця), змушений був пообіцяти, наприклад, «справедливий розгляд справи Тимошенко». Вочевидь, займатися непереконливим самоцитуванням у січні–2013 В.Я. якось не з руки. Тим більше що вже рік поспіль Віктор Федорович в очах західних лідерів не є тим чоловіком, з яким здоровкатися за руку престижно і корисно.

Жінка у команді — до нещастя!

Жінка у команді — до нещастя!

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Ситуація в українській економіці, на думку Прем’єр–міністра Миколи Азарова, просто блискуча! Настільки чудова, що він прогнозує зростання ВВП у нинішньому році удвічі більше, ніж вважають менш компетентні зарубіжні експерти. Як відомо, Світовий банк погіршив прогноз розвитку української економіки на 2013 рік із 3,8 до 2,2%. Але бувалий Микола Янович вважає інакше. «Вже цьогоріч ми можемо вийти на 3–4% приросту ВВП при інфляції близько 3%. А наступного року — вийти на якісно нові темпи розвитку», — довірливо повідомив він на вчорашньому засіданні уряду. Джерела такого небувалого підйому Прем’єр щиросердно вказав. «Наприклад, ІТ–галузь у нас зростає на 30% щорічно. А ще у світі зростає попит на роботу наших суднобудівників, — повідомив він і радісно додав, — і такi «кристали розвитку» ми можемо знайти і в інших сферах».

Про бюлетень питайте в тюремників

Про бюлетень питайте в тюремників

Учора екс–міністра внутрішніх справ прооперували в київській клініці «Оберіг». Про це повідомив ЗМІ речник Державної пенітенціарної служби Ігор Андрушко. Операція, за словами Андрушка, пройшла без ускладнень.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики