НОВИНИ ПЛЮС

24.01.2013

Лазаренко каже, що не вбивав Щербаня

У заяві, переданій зі США через адвоката Марину Долгополу, екс–Прем’єр–міністр України Павло Лазаренко ще раз запевняє, що не має «жодного відношення до вбивства Щербаня». «Я достовірно знаю, що ця справа відносно мене сфальсифікована для використання у політичних цілях... Її безпідставно і протиправно «повісив» на мене у 2000 році тодішній Генпрокурор Потебенько, користуючись моєю відсутністю на батьківщині і неможливістю повноцінно захиститися», — йдеться в заяві. Лазаренко вважає, що недавні публічні висловлювання заступника Генпрокурора Ріната Кузьміна стосовно його причетності до вбивства донецького «губернатора» Щербаня «містять ознаки кримінального злочину» і «порушують конституційну норму щодо презумпції невинуватості».

Нагадаємо, днями в ефірі одного з телеканалів Кузьмін заявив, що Павло Лазаренко разом з Юлією Тимошенко «вбивали своїх конкурентів по бізнесу», зокрема й Щербаня.

Європа говоритиме з Януковичем про вибіркове правосуддя

Питання вибіркового правосуддя порушуватимуть під час запланованого на 25 лютого в Брюсселі саміту «Україна—ЄС», запевнив посол ЄС в Україні Ян Томбінський. «Саміт — це звичайний елемент у діалозі Євросоюзу з іншими країнами, він не призначений спеціально для того, щоб обговорювати питання, які стосуються Юлії Тимошенко й інших справ вибіркового правосуддя... Однак це питання буде обговорюватися на саміті, тому що без його вирішення неможливо просунутися вперед у відносинах між Україною та ЄС», — цитує посла «Українська правда».

Клінтон написала листа Тимошенко

Колишній держсекретар США Хілларі Клінтон написала листа Юлії Тимошенко, який передала через посла цієї країни в Україні Джона Тефта, повідомила прес–служба партії «Батьківщина». Клінтон запевняє, що Сполучені Штати виступають за звільнення Тимошенко, сподівається, що «наступний рік стане роком Вашого звільнення», і бажає одужання хворій ув’язненій.