Знову геть!

Знову геть!

Студентська організація партії «Свобода» провела пікетування уряду та адміністрації Президента з вимогою звільнити щойно призначеного Дмитра Табачника з посади міністра освіти і науки, молоді та спорту. А парламентська фракція «Свободи» зареєструвала постанову про створення слідчої комісії, яка має розглянути та довести всі факти зловживання службовим становищем старим–новим міністром.

Клікнув мишкою — і спи спокійно!

Клікнув мишкою — і спи спокійно!

Реформована податкова служба з 1 січня 2013 року таки запроваджує електронне декларування. Принцип роботи простий, мотиви — благі. Щоби не гаяти час у чергах цілі дні та не надто близько контактувати з податковим інспектором, що спонукає його до брудних думок про корупцію, українцям вирішено дозволити надсилати звітність електронною поштою. Наразі йдеться про декларації про майновий стан та доходи. Розробку цього сервісу вже завершено, і нині тривають останні роботи з її тестування.

Броня не допомогла?

Броня не допомогла?

У Луцьку посеред білого дня невідомі обстріляли автомобіль депутата Верховної Ради від партії «Свобода» Валерія Чернякова, який очолює Полтавську обласну організацію. Згідно з інформацією правоохоронних органів, інцидент стався близько 14:30 на вулиці Глушець неподалік центрального ринку. Куля пробила праве переднє скло автомобіля Mitsubishi Lancer iз боку пасажирського сидіння. Депутат перебував за кермом. Карета «швидкої» доправила потерпілого до травмпункту. Медики діагностували у Чернякова пошкодження м’яких тканин голови і амбулаторно надали допомогу. Лікарню нардеп залишив самостійно. Зараз міліція з’ясовує: йдеться про спланований замах чи «нещасний випадок».

Різдвяні ляльки у Лаврі

Різдвяні ляльки у Лаврі

У Національному Києво–Печерському заповіднику нещодавно відкрилася виставка «Українське Різдво у Лаврі», на якій представлено лялькові композиції заслужених діячів мистецтв України Романа і Дани Лунь. Художники називають цю виставку «втіленням мрії дитинства». Ляльки, одягнені у національні костюми з усіх куточків України, «ходять» iз вертепом та зіркою засніженими вуличками казкових сіл та містечок, колядують, сидять родиною за святковим столом iз традиційними дванадцятьма стравами.

Не ресторан, а диво

Не ресторан, а диво

У місті відбулися зйомки канадської телепрограми World’s Weirdest Restaurants, створеної для розповідей про найнезвичайніші ресторани світу. Її ведучого Боба Блумера ще називають екстремалом від кулінарії, бо чого він тільки не виробляв раніше у цій сфері. Тепер ось їздить по світу і знімає реаліті–шоу про майже фантастичні заклади харчування. Серед таких уже є, приміром, нудистський ресторан у Нью–Йорку та японська ресторацiя з офіціантами–мавпами. Нещодавно Боб побував у відомій кулінарно–націоналістичній «Криївці» Львова, звідки завітав до Тернополя заради аж двох місцевих закладів харчування — ресторану–музею «Старий млин» i пивоварної ресторації «Ковчег».

Лампадки для потяга

Лампадки для потяга

Уперше перон Івано–Франківського залізничного вокзалу освітив Вифлеємський вогонь миру. У супроводі колядок місцеві пластуни вручили провідникам кожного вагона потяга №143 «Івано–Франківськ — Київ» лампадки зі святим пломінням. Отже, земляки–залізничники, котрі прийдешнє Різдво зустрічатимуть поза традиційним родинним колом, та пасажири, яких Святвечір застане в дорозі, будуть зігріті теплом християнської турботи й любові.

Хто допоможе вчительці?

Хто допоможе вчительці?

На вчорашньому брифінгу у Верховній Раді київська вчителька Ніна Москаленко пообіцяла самоспалення у разі, якщо Апеляційний суд не скасує рішення Печерського райсуду Києва про позбавлення її житла, повідомляє Українська правда. «Я доведена до відчаю. Якщо Апеляційний суд залишить в силі рішення Печерського райсуду, то мені нема чого втрачати: я прийду до Верховної Ради, обіллюся бензином і підпалю себе, оскільки жити в цій державі я не можу», — заявила пані Москаленко.

По зарплату — з каністрою бензину

По зарплату — з каністрою бензину

Оперативники Кременецького райвідділу внутрішніх справ затримали 37–річного тернополянина, який, щоб помститися колишньому роботодавцеві, котрий не виплатив зарплатню, підпалив його гараж і два автомобілі. Як розповів «УМ» начальник слідчого відділення Кременецької районної міліції Володимир Галевич, підозрюваний швидко зізнався, що в такий спосіб вирішив поквитатися з молодим сільським підприємцем за неповернений борг.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики