Леді попереду

Леді попереду

Південна Корея вчора обирала президента. Посаду глави держави виборювали шестеро кандидатів, але реальними претендентами на перемогу були лише двоє з них. Підвищений інтерес до цих виборів спостерігався не лише в країні, а й в усьому світі, оскільки вперше в історії Південної Кореї найвищу державну посаду може посісти жінка. Йдеться про 60–річну Пак Кин Хе — доньку колишнього президента. Один рекорд вона вже побила — уперше жінка взяла участь у президентських перегонах.

Людина виборів

Людина виборів

Для того щоб стати «Людиною року», потрібно небагато — всього лише виграти президентські вибори у Сполучених Штатах Америки. Коли Барак Обама вперше зробив це 2008 року, журнал «Тайм» без вагань присудив йому це звання. Півтора місяця тому Обама повторив свій успіх, залишившись у Білому домі ще на чотири роки. І знову став «Людиною року» за версією «Тайм». На думку редакції, він став «символом і в якомусь сенсі архітектором нової Америки». Мовляв, не так це й просто — «скористатися змінами у країні й заручитися підтримкою як кольорових, так і білих виборців».

Самозахист? Без зброї!

Самозахист? Без зброї!

Після масового вбивства учнів у школі Ньютауна дискусія щодо доцільності вільного продажу зброї у США розгорілася не на жарт. Хмизу у вогонь підкинула нова трагедія — позавчора у передмісті Лонгмонта, штат Колорадо, чоловік застрелив трьох людей, а потім застрелився сам. Як повідомляє сайт газети «Ю–Ес–Ей тудей» із посиланням на місцевого шерифа, вранці у вівторок до поліції зателефонувала жінка. Повідомивши свою адресу, вона закричала «Ні, ні, ні!», а потім ці крики обірвав звук пострілу. Через мить чоловічий голос у слухавці повідомив, що збирається накласти на себе руки. Виїхавши за вказаною адресою, правоохоронці виявили в будинку чотири тіла. Поліція з’ясовує обставини і мотиви трагедії.

Всі статті рубрики