Екзотика на... підвіконні

Екзотика на... підвіконні

Мандарини, гранати, ананаси, лимони, банани, інжир, суничне та кавове деревця ростуть у хаті Олега Тихого з Підгайців. Загалом вирощуванням екзотичних рослин пан Олег займається більше 10 років, нині це його основне заняття. Свого часу чоловік працював у лісництві, а згодом потрапив під скорочення. В езотичній колекції Олега Тихого близько 200 заморських деревець (житлові умови це дозволяють, адже в чоловіка двоповерховий будинок). Зазвичай усі деревця стоять на підвіконнях, а більші — банани, наприклад, — посеред кімнати. Інжир господар тримає у підвалі — каже, що там для нього найкращі умови для зимівлі.

Вакансія для цілителя

Вакансія для цілителя

Головний лікар Івано­Франківська Тарас Масляк із робочої поїздки до В’єтнаму, де він вивчав особливості тамтешньої системи охорони здоров’я, повернувся додому з несподіваним проектом. «Найперше я був глибоко вражений результатами гармонійного поєднання сучасної традиційної медицини з народною, до якої вдаються в’єтнамські лікарі, — розповів «УМ» Тарас Романович.

«Я вам зроблю тут 37-й рік!»

«Я вам зроблю тут 37-й рік!»

У селі Свидівок Черкаського району від незапланованих перевірок лихоманить школу. «За планом районне управління освіти мало перевіряти наших колег у школі села Вергуни, але вони чомусь з’явилися у нас. Після них до нас прийшли пожежники та працівники СЕС. Кого чекати завтра — не знаю», — розповідає «УМ» директор Свидівоцької школи Євгеній Нелін.

Всі статті рубрики