Не наважилися

Не наважилися

Учора, коли колегія суддів повинна була оголосити вирок садистам, які 9 березня жорстоко зґвалтували і живцем спалили Оксану Макар, у залі Центрального районного суду Миколаєва був справжній аншлаг: прийшли як активісти місцевих громадських організацій, так і організатори пікетів на підтримку загиблої дівчини. Перед­бачалося, що державний обвинувач зачитає остаточний вирок для всіх трьох підозрюваних.

У зоні нового кодексу

У зоні нового кодексу

Учора набрав чинності новий Кримінально–процесуальний кодекс України. І якщо влада нахвалює власне «дітище», мовляв, запроваджено змагальну модель кримінального провадження європейського типу, то опозиція — навпаки. Добиватися скасування цього КПК закликала опозицію засуджена екс–прем’єрка Юлія Тимошенко. А її захисник, нардеп Сергій Власенко, обурюється тим, що відтепер правоохоронцям зовсім не обов’язково повідомляти людину про порушення проти неї кримінальної справи, а роль захисника в законі «повністю знищена». Бо адвокат без дозволу й санкції слідчого нічого практично робити не може.

Валюту не приймають

Валюту не приймають

Учора у Верховній Раді не встигли побитися за гроші. Законопроект про стягнення 15–відсоткового податку з продажу валюти, який збурив і пересічних «тримачів» маленької доларової «панчохи», й експертів, навіть не встигли винести на голосування — його відкликав сам автор, він же депутат від Партії регіонів, голова парламентського Комітету з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики Віталій Хомутинник.

Діамантове «на біс»

Діамантове «на біс»

Справжній фурор спричинила у Гаях–за–Рудою, що в Зборівському районi Тернопільщини, недавня подія з життя літніх жителів цього села Марії та Василя Григусів. Проживши разом в офіційному та церковному шлюбах шістдесят років, з нагоди свого «діамантового» весілля вони вирішили обвінчатися вдруге. Ідею підказала дочка Ольга, педагог і культуролог за освітою, чия креативність та любов до батьків і допомогли відбутися незвичайному урочистому дійству. «Батьки все життя прожили дуже просто і незахищено, тож мені дуже хотілося зробити для них справжнє незабутнє свято», — розповіла «УМ» панi Ольга.

Не рубай — візьми в оренду

Не рубай — візьми в оренду

Ваша новорічна красуня щороку простоює до Дня святого Валентина або й довше? Ви не знаєте, куди її потім подіти? Житомирське обласне управління лісового та мисливського господарства знайшло вихід: ялинку, висаджену в горщик, можна буде взяти в оренду, а після свят повернути назад у розсадник, зберігши таким чином деревце.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Голодна кутя» для бюджетників

«Голодна кутя» для бюджетників

Лікарі, вчителі, студенти, держслужбовці та загалом усі працівники бюджетної галузі можуть залишитися в грудні без грошей. За даними заступника голови Профспілки працівників освіти і науки України Сергія Романюка, на зарплатню бюджетникам не вистачає близько 10 мільярдів гривень. Найгірша ситуація з виплатами освітянам та студентам. «У місцевих бю­джетах, щоб закрити фінансовий рік, не вистачає 2,4 мільярда, у центральному — лише для виплати зарплати працівникам вищої школи бракує 101 мільйона гривень, на виплату стипендій не вистачає 109 мільйонів гривень, — уточнив Романюк. — У галузі охорони здоров’я не вистачає близько двох мільярдів на зарплатню».

Всі статті рубрики