По обличчю — битками

По обличчю — битками

19–річного Юрія Сіканова, який став відомим завдяки розповідям про дитячу працю на копанках донецьких териконів, побили бейсбольними битками. Наразі він у важкому стані перебуває в щелепно–лицьовому відділенні Макіївської лікарні в очікуванні тривалого лікування. Хлопцеві вже зробили дві операції: розтяли флегмони нижньощелепної області й наклали шви. «У нього переломи суглобових відростків нижньої щелепи. Необхідно встановити спеціальні пластини, інакше йому буде важко прожовувати навіть хлібний м’якуш», — розповів завідувач відділення Сергій Рум’янцев.

Жертва заради життя

Жертва заради життя

Ще донедавна головною прикметою столичного скверика, що навпроти кінотеатру «Київська Русь», був пам’ятник Станіславу Косіору. У 2008 році обурена громадськість зібрала підписи і таки домоглася демонтажу погруддя одного з організаторів Голодомору 1932–1933 років в Україні. А постамент, на якому він стояв, досі стирчить посеред парку. Проте є надія, що і його незабаром відправлять на звалище історії, — кілька патріотичних молодіжних організацій підписали звернення до Київської міської держадміністрації з вимогою назвати сквер (до речі, безіменний) на честь доброчинців, які рятували в роки Голодомору людей.

Бив «рефлекторно», тому й «несподівано»

Бив «рефлекторно», тому й «несподівано»

Днями голова Автозаводського районного суду Кременчука Ліна Обревко оголосила вирок 26–річному депутату Кременчуцької райради, директору ТОВ «Інфокремінь» Ігорю Митюку. Нагадаємо, 30 серпня на засіданні сесії Автозаводської райради, під час виконання Державного Гімну, він майже боксерським ударом у голову зламав щелепу 55–річному колезі–депутату з фракцiї «Батькiвщина» й начальнику управління благоустрою та екології Кременчуцької міськради Сергію Гаріфову. Прокуратура кваліфікувала такі дії як «хуліганство та завдання тілесних ушкоджень середньої тяжкості» й зажадала покарання у вигляді трьох років позбавлення волі. Суд відміряв депутату півтора року обмеження волі, тобто перебування у виправній установі відкритого типу, яку зазвичай називають колонією–поселенням, із відшкодуванням завданих ним збитків: міській казні за тривале лікування посадовця у третій міській лікарні — 16 390 грн., пану Гаріфову — 13 230 грн. матеріальної та 20 000 моральної шкоди (останню сам потерпілий оцінив у мільйон грн. — Авт.).

Зима французька, а не росiйська

Зима французька, а не росiйська

За прогнозами Укргідрометцентру, в першій половині тижня очікується прохолодна погода без опадів. Середня температура повітря становитиме близько –1/+1 градус вночі й 4–6 тепла вдень. У Києві сьогодні буде –1/+1 градус вночі, 3–5 удень. У четвер очікується мінлива хмарність, уночі –2/0 градусів, денна температура повітря 3–5 градусів.

Папараці на цвинтарі

Папараці на цвинтарі

Спершу минулої п’ятниці на сайті МВС України з’явилася офіційна інформація про те, що чоловік, начебто самовбивця, знайдений нещодавно у Сирецькому парку з кулею у потилиці і паспортом на ім’я Ярослава Мазурка в кишені, справді є тим самим убивцею з «Каравана», про якого вже майже місяць гуде вся країна. Міліцейське відомство прозвітувало про закінчення експертизи: ДНК крові мерця в Сирецькому парку та Ярослава Мазурка збігаються, а крім того, в помешканні його родичів було знайдено взуття з краплями крові, яка, за аналізом ДНК, відповідає крові убитих охоронців. Відтак родичам дали можливість поховати Ярослава.

Стрибнув чи «допомогли»?

Стрибнув чи «допомогли»?

Олексій Рiзак розбився на смерть, випавши з ужгородської багатоповерхівки, що на проспектi Свободи, 2. Трагедія сталася ввечері у минулу п’ятницю. Засоби масової інформації повідомили про самогубство, проте завідувач сектору зв’язків iз громадськістю Управління МВС у Закарпатті Ганна Валюк каже «УМ», що говорити про остаточні причини смерті хлопця зарано: «Триває слідство, експерти мають з’ясувати всі подробиці трагедії і вже тоді вирішувати, чи треба порушувати кримінальну справу».

Податок на «зелень»

Податок на «зелень»

Сьогодні Верховна Рада України має ухвалити законопроект, який суттєво погіршить життя тим громадянам нашої держави, які, окрім рідної гривні, мають дурну звичку користуватися ще й вільно конвертованою валютою. Саме нинішню дату як день народження нових правил гри назвав член фінансового комітету Ради Віталій Хомутинник. Зареєстрований у парламенті законопроект покарає співвітчизників гривнею. Тобто новим податком. Величину податку влада поки що офіційно не називає, але, за попередніми даними, йдеться про 16%. Цифру виводили дуже просто: 15% — це середній податок на доходи фізичних осіб та 1% — збір у Пенсійний фонд від продажу валюти.

Люди — наше все

Люди — наше все

Міністерство охорони здоров’я розробило законопроект, згідно з яким запроваджується «презумпція згоди» на трансплантацію органів померлих. Це означає, що якщо громадянин не написав відмови від донорства, після смерті його органи можуть бути віддані людині, яка потребує пересадки. Поки що в Україні діє закон, за яким трансплантація органів загиблого дозволяється лише зі згоди його родичів або у випадку, якщо людина ще за життя написала заяву–дозвіл.

Всі статті рубрики