«Солодкий» день календаря

«Солодкий» день календаря

Учора в усьому світі відзначали День боротьби з діабетом. Дату 14 листопада для профілактики хвороби обрали невипадково — саме в цей день народився вчений Фредерік Бантинг, один із відкривачів інсуліну. Заходи, спрямовані на поінформованість населення і попередження хвороби, пройшли по всій Україні. Зокрема, в рамках Всеукраїнського тижня профілактики діабету в обласних та районних лікарнях усі охочі мали можливість безплатно виміряти артеріальний тиск і рівень глюкози у крові, пройти скринінг–обстеження, отримати консультації ендокринологів щодо запобігання діабету та способу життя з цією хворобою.

А в міліцію вже не треба...

А в міліцію вже не треба...

Із наступного року закордонні паспорти українцям видаватиме Державна міграційна служба (вона видає «внутрішні» паспорти і реєструє громадян за місцем проживання), а не МВС. Про це заявив голова Державної міграційної служби Микола Ковальчук. За його словами, від 1 січня закордонні паспорти можна буде отримувати в територіальних підрозділах Державної міграційної служби за місцем проживання, незалежно від місця реєстрації. Там же можна буде оформити проїзний документ на дитину. Нагадаємо, раніше закордонний паспорт видавали тільки за місцем проживання або в Міжрегіональному центрі видачі паспортних документів, яких було всього чотири в Україні.

Повалений хрест

Повалений хрест

На Львівщині невідомі зруйнували пам’ятник героям УПА, повідомила інформагенції УНІАН депутат Львівської обласної ради від ВО «Свобода» Ірина Сех. Пам’ятник у вигляді хреста було встановлено в селі Яснище Бродівського району зовсім недавно — 4 листопада — на місці криївки вояків повстанської армії. Його встановили в рамках реалізації програми облради з ушанування воїнів УПА та інших борців за незалежність України. За словами депутатки, понівечений пам’ятник знайшли місцеві мешканці. «На місці події ми побачили, що хрест повалено з постамента, квіти та вінки, покладені на нього під час відкриття, розкидані довкола», — цитує УНІАН пані Сех.

Жахливий перформенс

Жахливий перформенс

Учора біля торговельно–розважального центру «Караван», того самого, що на вулиці Луговій у Києві, активісти партії «Братство», лідером якої є Дмитро Корчинський, намагалися встановити «меморіальну дошку» на честь... Ярослава Мазурка. Вони називають Мазурка «неогайдамакою» і впевнені, що стрілець «правильно відповів на приниження і погрози з боку охоронців». Звісно ж, акції завадила міліція. Як розповів «УМ» один із «братчиків» Віталій Чорний, «розпочалася бійка, правоохоронці хапали наших активістів, одного затримали і відправили до Оболонського райвідділу міліції», дошку забрали. За словами Віталія, «чорна рада» (об’єднання, куди входить кілька дрібних груп радикалів) «невдовзі повторить акцію».

Заплітається в рекорд

Заплітається в рекорд

Черкащанка Ганна Янко пишається своїм понад двометровим волоссям. Крім радості від володіння такою рекордною косою, білявка має ще й клопіт. Волосся важко носити, а на те, щоб його привести до ладу, йде чверть «стандартного» робочого дня. Іншими словами, щоб помити і посушити коси, 35–річна Ганна витрачає майже три години, вже не говорячи про «матеріальні втрати» — банка шампуню на кожен сеанс купання.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Вiктор здав пляшки

Вiктор здав пляшки

Днями пляшки раритетної енотеки Національного інституту винограду і вина (НІВiВ) «Магарач» змінили місце «прописки» в межах тієї самої Ялти: замість підвалів у селищі Отрадне, де вони зберігались понад півтора століття, пляшки перемістили у звільнений напівпідвал держпідприємства «Лівадія», яке входить до об’єднання «Массандра». Як повідав заступник директора інституту Віктор Загоруйко кримському «Центру журналістських досліджень», необхідність переїзду начебто обумовлена аварійним станом самих історичних підвалів, мовляв, там з’явились тріщини, які загрожують збереженню колекції.

Вона лягає

Вона лягає

Учора комерцбанки не продавали доларів, і пересічні українці, які прагнуть уберегти свої заощадження від давно прогнозованого падіння гривні, купували євро. Адже напередодні, 13 листопада, торги на міжбанківському валютному ринку завершилися котируванням 8,28—8,32 грн./дол. Такий курс був зафіксований у смутний період кризи восени 2009 року, і це спостереження додало панічного душку в ряди власників ще не конвертованої гривні.

Всі статті рубрики