Фініш, але далі буде

Фініш, але далі буде

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Парламентські «великі перегони–2012» офіційно фінішували. Учора в газеті Верховної Ради «Голос України» оприлюднено результати виборів народних депутатів.

Опозиція не визнала такі вибори,

Опозиція не визнала такі вибори,

Об’єднана опозиція та партія «УДАР Віталія Кличка» фактично підсумували для себе ви­бори позавчорашнім мітингом під ЦВК. Надвечір біля пам’ятника Лесі Українці в Києві зібралися від 500 до 700 людей — не надто велика кількість з огляду на обсяги фальсифікацій, про які йшлося під час «великих перегонів» та, особливо, підрахунків. Але очевидно, що на цих виборах кожна з політичних сил, які пройшли до парламенту, вважає себе переможцем, і варіант адміністрації Президента з перевиборами у п’яти «найпроблемніших» округах влаштував обидві сторони.

ВІДОЗВА

ВІДОЗВА

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Результати парламентських виборів 28 жовтня засвідчили — українська влада втратила довіру українських громадян. Опозиційні політичні сили здобули переконливу перемогу над партією влади...всупереч намаганням режиму Януковича спотворити волевиявлення громадян, численним порушенням у ході виборчого процесу... Без перебільшення, дикою, нецивілізованою була поведінка партії влади та її висуванців у ході проведення виборів в одномандатних виборчих округах... Масові порушення знайшли відображення в оцінках вітчизняних та міжнародних спостерігачів, що, на жаль, ще більше погіршило репутацію нашої держави у світі...

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Енциклопедія фальсифікацій

Енциклопедія фальсифікацій

Після рішень ЦВК за суботу–неділю можна вважати, що парламентські вибори в Україні завершилися. Принаймні та їх фаза, що відбулася у 2012 році. Відповідно до рішення більшості членів Центрвиборчкому, які діють у руслі партії влади та уряду, «ложка дьогтю не може зіпсувати бочку меду», тобто «незначні» помарки і фальсифікації — переважно на користь кількох кандидатів–мажоритарників — не дають підстав вважати ці вибори брудними, нечесними й нелегітимними.

Але в опозиції, у середовищі спостерігачів від громадських організацій та з–за кордону вважають: як не можна бути «трошки вагітним», так не можна вважати чесними вибори, на яких украдено перемогу в кандидатів принаймні в 10—13 округах. А способів фальсифікації, що вплинули на результати волевиявлення громадян тією чи іншою мірою, виявлено взагалі безліч. За застосування більшості з них у нормальних, демократичних країнах зловмисники, відповідно до законодавства, мали б бути притягнуті до кримінальної відповідальності. У нас же замовники фальсифікацій проходять у парламент, виконавці — отримують щедру винагороду, а спостерігачів у багатьох випадках виганяли з дільниць.

Якими були способи фальшування на цих виборах — спробувала узагальнити «УМ», звернувшись до даних моніторингу громадської мережі «Опора», Комітету виборців України, незалежних експертів та деяких політичних партій.

Всі статті рубрики