ВІДОЗВА

14.11.2012
ВІДОЗВА

«Результати парламентських виборів 28 жовтня засвідчили — українська влада втратила довіру українських громадян. Опозиційні політичні сили здобули переконливу перемогу над партією влади...всупереч намаганням режиму Януковича спотворити волевиявлення громадян, численним порушенням у ході виборчого процесу... Без перебільшення, дикою, нецивілізованою була поведінка партії влади та її висуванців у ході проведення виборів в одномандатних виборчих округах... Масові порушення знайшли відображення в оцінках вітчизняних та міжнародних спостерігачів, що, на жаль, ще більше погіршило репутацію нашої держави у світі...

Центральна виборча комісія ухвалила нелегітимне рішення щодо неможливості встановлення результатів виборів у 94–му, 132–му, 194–му, 197–му та 223–му одномандатних округах. А в 11–му та 14–му виборчих округах оголосила переможцями провладних кандидатів замість справжніх переможців виборів — кандидатів від опозиції, які одержали мандат народної довіри від виборців. Ми доведемо це в Європейському суді з прав людини.

Опозиція вимагає від ЦВК реалізувати її законні повноваження та встановити дійсні результати виборів у тих виборчих округах, де оригінали протоколів засвідчили перемогу опозиційних кандидатів. В іншому разі опозиція висловить недовіру членам ЦВК, які самоусунулися від виконання своїх конституційних обов’язків... Ми не визнаємо результати виборів, доки останній з опозиційних кандидатів, перемогу якого було вкрадено, не стане народним обранцем.

Виборчий процес вчергове засвідчив відсутність в Україні незалежного справедливого суду та повну підконтрольність судової гілки влади Януковичу та його адміністрації...

Опозиційні сили зроблять усе для того, щоби виправдати очікування українського суспільства. Передусім ми спрямуємо свої зусилля на:

— забезпечення виключно особистого голосування народних депутатів;

— ухвалення закону про імпічмент Президента;

— ухвалення виборчого кодексу, що передбачатиме проведення парламентських виборів за пропорційною виборчою системою з відкритими списками;

— відставку уряду Азарова, міністра внутрішніх справ, керівників правоохоронних структур;

— відставку Генпрокурора;

— звільнення Юлії Тимошенко, Юрія Луценка та інших політичних в’язнів;

— спільне внесення пакету законопроектів щодо боротьби з корупцією та відновлення політичних та соціально–економічних прав і свобод українців, які грубо порушує влада.

Переконані: ці парламентські вибори є важливим етапом на шляху до повалення злочинного режиму Януковича...

Ми залишаємо за собою право на адекватні дії, усі конституційні методи й засоби парламентської та позапарламентської боротьби, включно з достроковим припиненням повноважень Верховної Ради України VII скликання, проведенням дострокових парламентських та президентських виборів».