РАХУНКОВА ПАЛАТА

02.11.2012

145 млрд. гривень

становить обсяг нелегальних зарплат, які виплачуються приблизно п’яти мільйонам українців «у конвертах», заявив глава Державної служби з питань регуляторної політики і підприємництва Михайло Бродський.

 

6 млрд. євро

може економити Україна, якщо зробить ставку на ефективність, нарощуючи власний видобуток енергосировини і фінансово стимулюючи економіку, вважає виконавчий директор Міжнародного енергетичного агентства Марія Ван Дер Хувен.

 

200 млн. євро

фінансової допомоги готовий виділити Україні Європейський Союз на реалізацію проектів у сфері держзакупівель, енергетики тощо, заявив керівник програм допомоги Україні представництва ЄС у нашій державі Ендрю Расбаш.

 

44 млн. росіян,

що становить третину населення країни, включаючи дітей, курять. А щороку від тютюнопалiння в Росії помирають більше 400 тисяч осіб, заявив прем’єр–міністр РФ Дмитро Медведєв.

 

6 млн. туристiв

відвідали цьогорiч Крим, що є рекордом за роки незалежності, повідомив голова постійної комісії ВР АРК із санаторно–курортного комплексу, туризму і підприємництва Рустам Теміргалієв.

 

3,6 тис. фунтів стерлінгів

заплатило на аукціоні eBay казино GoldenPalace за найбільший у світі 26–метровий бюстгальтер, виготовлений минулого року в рамках кампанії боротьби з раком грудей і занесений до Книги рекордів Гіннесса.

 

100 журналістів

було вбито у світі з початку року під час виконання ними професійних обов’язків. Такi данi оприлюднила Міжнародна федерація журналістів.

 

65% батьків

вважають, що важлива не кількість, а якість проведеного з дітьми часу, тоді як шістьом iз десяти дітей, згідно з опитуванням Британського інституту сім’ї та виховання, не вистачає батьківської уваги, і вони хотіли б проводити з ними більше часу.

 

56 банкнот

і 217 монет, виходячи із загальної кількості грошових знаків, випущених Національним банком, припадають сьогодні на одного українця, повідомила заступник голови НБУ Віра Ричаковська.

 

0,781 бала

за шкалою від 0 до 1 отримав Київ у рейтингу міст, які процвітають, таким чином посівши 34–ту сходинку в загальному заліку, складеному ООН.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>