НОВИНИ ПЛЮС

02.11.2012

Загинув один із заступників Авакова

Трагедія сталася в Харкові. Олександр Мотилевський ще донедавна очолював компанію «Інвестор», яка належить опальному екс–«губернатору» Харківської області Арсену Авакову. За версією правоохоронців, чоловік викинувся з вікна дев’ятиповерхівки, залишивши передсмертну записку. Сам Аваков, який нині перебуває в Італії (Римський суд звiльнив його з–пiд арешту та вiдмовив у екстрадицiї Авакова в Україну), на своїй сторінці у Facebook висловив думку, що Мотилевський пішов із життя через «допити в Управлінні боротьби з оргзлочинністю і тиск на нього з боку правоохоронців, що призвело до нервового зриву».

Чиновник «розбазарив» землі на 25 мільйонів

Дніпровська екологічна прокуратура порушила кримінальну справу за фактом передачі у приватну власність 70 гектарів державних земель колишнiм начальником Бориспільського районного відділу земельних ресурсів Київської області. Як встановили слідчі, чиновник, зловживаючи службовим становищем, передав у «треті руки» землі водного фонду, ринкова вартість яких перевищує 25 мільйонів гривень.

Справу про розбазарювання земель Аю–Дагу передали до суду

Слідчий відділ кримської прокуратури завершив розслідування кримінальної справи за фактом незаконного виділення земельних наділів у районі гори Аю–Даг на Південному березі Криму. Звинувачення пред’явлено діючому та колишньому головам Маломаякської сільської ради, екс–начальнику Алуштинського міськуправління земельних ресурсів, заступнику начальника відділу Держкомзему в Алушті, головному архітектору Алушти і його колишньому заступнику. «Встановлено, що вказані посадові особи незаконно погодили і виділили трьом десяткам громадян земельні ділянки, в тому числі розташовані в межах об’єкта природно–заповідного фонду. Справу направлено в Апеляційний суд АРК Крим для визначення підсудності», – йдеться у повідомленні прокуратури.

Врятували «Святого Петра» і 200 тонн зерна

Пожежа виникла в приміщенні кают–компанії несамохідної баржі «Святий Петро», яку тривалий час використовують як стаціонарний перевантажувальний термінал. На момент займання тут було 200 тонн зерна. На місце події прибули одразу чотири пожежно–рятувальнi відділення Територіального управління МНС у Миколаївській області. Рятувальникам довелося працювати в умовах сильної задимленості, але з завданням вони впоралися — відкритий вогонь загасили протягом години», — повiдомляє власкор «УМ» Миколаївщини Ірина Кирпа. Обійшлося без постраждалих.

Голодування Тимошенко: МОЗ кличе на поміч німецьких лікарів

Юлія Тимошенко продовжує акцію голодування, яку вона оголосила 29 жовтня на знак протесту проти фальсифікації результатів виборів. Учора лідерам Об’єднаної опозиції вдалося відвідати Тимошенко в Центральній клінічній лікарні №5 у Харкові. До ув’язненої екс–Прем’єрки прийшли Олександр Турчинов, Арсеній Яценюк, Григорій Немиря, повідомляє «Українська правда». Також учора Юлію Тимошенко мав відвідати посол ЄС Ян Томбінський.

«Юлії Володимирівні було надано дозвіл на побачення (з цими особами) як виняток. Ми сподіваємося, що відтак вона припинить голодування, у неї вистачить розсудливості припинити так зване голодування», — цитує «УП» заступника начальника управління Державної пенітенціарної служби в Харківській області Андрія Лапінського. На уточнююче запитання журналістів, чому він назвав голодування «так званим», чиновник відповів: «Бо Юлія Володимирівна п’є воду, і біля неї стоїть холодильник iз продуктами». Водночас він не зміг відповісти на питання, чи користається Тимошенко з вмісту того холодильника.

Також стало відомо, що вчора до лікарні №5 прибули представники медичної комісії у складі чиновників пенітенціарної служби, цієї клініки та облуправління МОЗ. Завданням комісії було обстежити Тимошенко, визначити стан її здоров’я та «виробити рекомендації щодо подальшого медичного супроводу засудженої за умов її відмови від їжі». Іншими словами, комісія мала дати вказівку — годувати примусово бранку чи ще почекати. Тим часом МОЗ звернулося до лікарів німецької клініки «Шаріте» з проханням прибути до Харкова та визначити подальші процедури для Тимошенко. Про це повідомила заступник міністра охорони здоров’я Раїса Моїсеєнко. Зараз вона оцінює стан Тимошенко як задовільний. Утім, за словами пані Моїсеєнко, лікарі з клініки «Шаріте» вже відповіли, що наразі дуже зайняті й не мають змоги прилетіти до України.

УДАР хоче виборів у Києві

Партія УДАР має намір ініціювати призначення Верховною Радою виборів мера Києва та депутатів Київради. «Ми робитимемо все, щоб повернути місцеве самоврядування в Києві. Ми підготували законопроект про проведення виборів мера в Києві та виборів у Київраду і робитимемо все, щоб ці вибори відбулися в травні 2013 року», — цитує агенція «Українські новини» лідера партії Віталія Кличка. За словами головного ударівця, найдоцільніше проводити вибори столичного голови у два тури.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>