Останній «Оплот»?

Останній «Оплот»?

Харківському гіганту, що спеціалізується на випуску потужної бронетехніки, загрожує банкрутство. Вже 6 листопада суд визначиться з датою засідання, на якому остаточно вирішать долю одного з найпотужніших вітчизняних підприємств.

Замість довічного — 15 років?

Замість довічного — 15 років?

Прокуратура готова дати довічне ув’язнення тільки Євгену Краснощоку. На останньому судовому засіданні у резонансній справі головний обвинувачений заявив, що свою провину не визнає, а також вільно процитував Геббельса: «Якщо ви хочете знищити націю — необхідно знищити її мозок». За його словами, в «української нації мозку немає».

Невраховані погодні обставини

Невраховані погодні обставини

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Масштабна дорожньо­транспортна пригода за участю трьох вантажівок, мікроавтобуса і двох легковикiв сталася позавчора на Кільцевій дорозі під Одесою. Винуватцем ДТП, за попередніми даними, є водій «Газелі», який не ввімкнув аварійний сигнал, коли транспортний засіб раптово заглох. Відтак фура, що рухалася позаду, не встигла загальмувати, протаранивши мікроавтобус по дотичній. Трохи згодом позашляховик, який намагався об’їхати ДТП, виїхав на зустрічну смугу. Коли водії почали гальмувати, щоб уникнути зіткнення з «джипом», отримали удар ззаду від іншої вантажівки, яка не ­встигла вчасно загальмувати через слизьку дорогу і дощ. При цьому, кажуть правоохоронці, водій позашляховика утік iз місця аварії.

Дивись углиб!

Дивись углиб!

У карстовій печері «Оптимістична» поблизу села Королівка Борщівського району, що на Тернопільщині, відкрили перший в Україні підземний музей скульптур. Арт­об’єкти ліпили з вологої глини, якої багато в печері, студенти художніх вишів та художники Львова і Тернополя. Спелеологи допомагали митцям пересуватися підземними трасами та слідкували, щоб вони не загубилися у безлічі переходів.

Колесніченко таки агент Кремля?

Колесніченко таки агент Кремля?

Депутат Вадим Колесніченко так і не зміг довести суду, що він не агент Кремля і не терорист, що підриває безпеку своєї Батьківщини. На вирішальному засіданні, яке відбулося 27 жовтня у Печерському суді у справі «Колесніченко проти Кендзьора»,­ суд відхилив вимогу «регіонала» спростувати цю інформацію. Як раніше повідомляла «УМ», співавтор «мовного» законопроекту Вадим Колесніченко подав до суду на одного з останніх форпостів рухівської ідеології Ярослава Кендзьо­ра за те, що той iз трибуни Верховної Ради назвав його «агентом Кремля» і «терористом, який зазіхає на державність України». Позивач вимагав від Кендзьора спростувати на шпальтах парламентської газети «Голос України» інформацію, яка паплюжить його честь та гідність», а також від­шкодувати йому 180 гривень — саме таку суму витратив небідний член Партії регіонів на оформлення судового позову.

Сiчовi стрiльцi знов у Львові

Сiчовi стрiльцi знов у Львові

Святкування чергової річниці створення ЗУНР відбудеться, як завж­ди, помпезно. У громадській організації «Товариство пошуку жертв війни «Пам’ять» розповіли «УМ», що сьогодні на площі Ринок десятеро членів організації в одностроях легіону Українських січових стрільців влаштують театралізоване дійство. Біля входу до міської ратуші вже стоять патрулі ЗУНР. Центр міста наче занурився на початок XX ст. — тут теж вартові «того часу». Нагадаємо, стрілецькі однострої члени організації відтворюють до найдрiбнiших деталей, щоб вони повністю відповідали одягу військовиків тих часів.

Лiсова «пiсня» бульдозерiв

Лiсова «пiсня» бульдозерiв

У ніч виборів забудовники вирубали частину Биківнянського лісу між Броварським проспектом і вулицею Путивльською. Про це повідомив головний координатор громадянської кампанії «Форум порятунку Києва» Віталій Черняховський. «Вони варварськи вирізали 100–річні сосни приблизно на десяти гектарах, встановили будівельний паркан. При цьому пред’явити дозвільні документи забудовники відмовилися, — сказав «УМ» Віталій Черняховський. — Тепер же палять залишки дерев та вивозять зрубані колоди. І головне — ніхто нічого їм не каже».

Всі статті рубрики