Щит для «фільтра»

Щит для «фільтра»

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Минулого разу ми розповідали, як захистити печінку від інфекцій і паразитарних уражень. Сьогодні зосередимось на тому, як зміцнити основний «фільтр» нашого організму. Як правильно — у разі потреби — очистити печінку і яким продуктам харчування насамперед приділяти увагу, якщо хочемо, аби наша невтомна «лабораторія» працювала злагоджено, в унісон з іншими органами і системами організму.

Очищення з насолодою

Очищення з насолодою

Утома, блідий колір обличчя, тьмяне волосся, висипи на шкірі — так організм сигналізує, що йому вже важко впоратися з переробкою токсинів. Ще б пак, ми ж нерідко зловживаємо консервами, солодощами й іншим харчовим «сміттям». Проте, відчуваючи, що час уже й очиститися, зазвичай відкладаємо це на потім. Адже то все так клопітно — заварювати траву, готувати клізму, пити касторку... Однак, з’ясовується, «прибирання» організму можна провести безболісно, не напружуючись і навіть із задоволенням.

Не пролетіти б...

Не пролетіти б...

На «Молодості» іноді гучно — як минулого року із фільмом «Рок–н–болл», іноді спокійніше — як у даному випадку — відбувається презентація національних кінопроектів, котрі творці грозяться випустити в прокат. Директор фестивалю Андрій Халпахчі — така його робота — компліментарно відгукується про претендентів розбавити засилля іноземних фільмів у наших кінотеатрах. От, наприклад, на прем’єрі стрічки «Мамо, я льотчика люблю», що відбулася у вівторок, Андрій Якович оптимістично зауважив: «Я сподіваюся, що з цього фільму почнеться реалізація кінорежисера Ігнатуші». Вищезгаданий фільм входить до позаконкурсної фестивальної програми «Українські прем’єри» і є другою картиною 57–річного Олександра Ігнатуші, більше відомого як актора. Свого часу він закінчив Вищі курси сценаристів і режисерів, майстерню Ельдара Рязанова. І за іронією долі, «Мамо, я льотчика люблю» за певними настроєвими моментами викликає асоціації із найвідомішим фільмом російського режисера. Хоча Новий рік, міцні напої й розборки з учорашніми коханими у фільмі Ігнатуші проходять ненав’язливим тлом.

У серцях та на великому екрані

У серцях та на великому екрані

Цьогорічний кінофестиваль «Молодість» відбувається із величезною втратою — влітку 2012 року актор надзвичайного таланту Богдан Ступка пішов iз життя. «Молодість» вшановує пам’ять Ступки спеціальною програмою, що складається з 11 знакових фільмів за його участі. «Ми не просто вшановуємо світлу пам’ять видатного митця — ми хочемо, щоб він і далі ділився із глядачами своїм грандіозним талантом», — пояснюють організатори.

Побачити мистецтво з–за лаштунків

Побачити мистецтво з–за лаштунків

На посаді завідувача літературною частиною Харківського театру опери і балету імені Миколи Лисенка доктор мистецтвознавства Олександр Чепалов працює майже сорок років. Отож замахнутися на книгу, в якій би були зафіксовані найцікавіші моменти історії цього жанру в Харкові, він не лише мав повне право, а й зобов’язаний був це зробити. Свою монографію Олександр Чепалов назвав «Записки «привиду опери». Де «привид опери», треба розуміти, — це сам автор... Своя людина в театрі, яка водночас стоїть ніби трішки осторонь, за лаштунками, і ретельно занотовує все, що відбувається на сцені.

Всі статті рубрики