Формула небайдужості

Формула небайдужості

Дмитро Кулічковський народився у багатодітній сім’ї, яка невдовзі втратила найдорожчу людину — неньку. Тож хлопець залишився без матері у восьмирічному віці. Після школи відслужив у армії, працював різноробом у колгоспі. Ті перші життєві труднощі гартували характер і водночас підказували дорогу до Бога. Дияконом він став у 1987 році, тобто в радянські часи, коли такий вибір декому видавався навіть «крамолою». Саме тоді направили служити Богу в російське місто Кіров. Через три роки висвятили у сан священика. Після закінчення Одеської семінарії та Київської духовної академії «поріднився» з Полтавщиною. Тут практично одразу взявся за відновлення дзвіниці церкви Різдва Івана Хрестителя у селі Марківка Кобеляцького району. Храм цей збудували у перші роки ХІХ століття, а на початку ХХ войовничі безбожники зруйнували його. Тільки в 1996 році стараннями настоятеля і парафіян дзвіниця воскресла на місці руїни.

«Такі новини — це просто божевілля»

«Такі новини — це просто божевілля»

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Останні тижні перед виборами виявилися напрочуд складними для деяких провідних телеканалів: подавати об’єктивні, неупереджені новини їм виявилося просто не під силу. Моніторинг, проведений Академією української преси в другий тиждень жовтня, зафіксував безліч порушень, і за цим показником лідирує з великою перевагою Перший Національний. Як заявив Валерій Іванов, президент АУП, «ситуація, яка склалася на Першому Національному, — це просто божевілля. Національний канал, який мав би бути зразковим для інших телеканалів, показує напередодні виборів найменш збалансовані новини, 97% інформації транслюється з однієї точки зору, вочевидь домінує Партія регіонів».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

У нас є свої національні герої!

У нас є свої національні герої!

Він сидить на баскому коні, тримає хоругву й прямує на Київ — саме такий вигляд має пам’ятник останньому козацькому ватажку, кошовому Запорозької Січі Петру Калнишевському. «Нам треба відстоювати свою столицю, а не рівнятися на чужі», — скаже хтось у виступі на урочистому відкритті пам’ятника. І не раз відзначатимуть: добре, що цей пам’ятник є, що Петра Калнишевського повернуто з вікового забуття, що люди сьогодні знають його ім’я. «Дуже важливо, що у нас є свої національні герої. Не павлики морозови; не леніни, бо саме на цьому місці стояв пам’ятник радянському ідолу; не якісь чужі заброди, а наш національний герой», — говорив на зібранні третій Президент України Віктор Ющенко.

Як дільниці підготувалися до виборів?

Як дільниці підготувалися до виборів?

До виборів — лише чотири доби. У понеділок був останній день, коли виборець мав право за заявою до дільничної виборчої комісії включити себе до списку виборців у разі відсутності та внести правки в разі помилки у написанні ПІБ. Тепер це процедурно можна зробити лише через суд, причому в неділю — у день голосування — суди не працюватимуть. Утім роботи в ДВК не поменшало. Саме від діяльності дільничних комісій насамперед залежить організація виборчого процесу, прозорість та чесність виборів. Відтак «Україна молода» поспілкувалася з координаторами кампанії спостереження за виборами–2012 від громадської мережі «Опора» та довідалася про найвиразніші порушення, зафіксовані на рівні ДВК.

Всі статті рубрики