Спецдружба

Спецдружба

Верховний комісар ООН у справах біженців гостро відреагував на зникнення в Києві російського опозиціонера, активіста «Лівого фронту» Леоніда Развозжаєва, який мав намір просити політичного притулку в Україні. Про це йдеться в заяві, розміщеній на сайті Агентства ООН. «Функціонування системи надання притулку вимагає, щоб особи, які шукають міжнародного захисту, мали впевненість у справедливій і рівній основі системи надання притулку, яка дозволить їм висловити свої претензії, а також, щоб їхні права, зокрема щодо фізичної недоторканності, дотримувалися і захищалися державою перебування», — йдеться у заяві.

Мильна опера

Мильна опера

Курйозами інколи обертаються приїзди великого начальства до провінційних містечок. Цього разу відзначився Слов’янськ, де днями чекали віце–прем’єр–міністра Бориса Колесникова та «губернатора» Донеччини Андрія Шишацького, щоб урочисто відкрити капітально відремонтовану будівлю залізничного вокзалу. «Приємний жовтневий ранок, перед перебудованим вокзалом миють асфальт. Ні, не поливні машини, беріть вище, жінки з ганчірками, — пише блогер dennislapin. — Я ніколи не бачив, щоб дорогу мили милом, та ще й перед таким людним місцем, як вокзал. А з іншого боку вокзалу майже за півтори години до початку почали збиратися люди. Старше покоління, яке чесно зізналося, що ніхто силою їх сюди не тягнув, самі прийшли, облюбували нові модні мармурові лавки. Звичайно, утеплилися, підстеливши пакети. Вивільнені лавки ретельно натирали технічні працівники».

Нема дірки для «проблеми»

Нема дірки для «проблеми»

Днями зафіксовано цікаву зміну в оформленні фасаду приміщення Тернопільської міської прокуратури: якщо ще донедавна на стіні біля вхідних дверей установи було «тригніздове» пристосування для встановлення прапорів, то тепер — лише з одним отвором. Спостерігачі пов’язують новацію з політичним скандалом, який виник у Тернополі трохи більше місяця тому і про який «УМ» розповідала.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Приступайте, панове!

Приступайте, панове!

Тернопільський міськрайонний суд став одним iз перших у державі серед готових практично почати діяльність інституту присяжних. Уже з листопада — коли набуде чинності новий Кримінальний кодекс — справи обвинувачених в особливо важких злочинах разом iз професійними суддями тут зможуть розглядати і громадські присяжні.

«Рогатий» на постаменті

«Рогатий» на постаменті

Відтепер усіх дорогою до Південнобережжя через Ангарський перевал на висоті 752 метри над рівнем моря зустрічатимуть не тільки цілодобовий пост Державтоінспекції, численні рекламні білборди, ятки з місцевими смаколиками, а й підфарбований тролейбус «Шкода» ще чехословацького виробництва. Саме цей екземпляр за сорок років безупинної експлуатації найдовшою в Європі тролейбусною лінією перевіз не багато не мало — двадцять мільйонів пасажирів.

Сивий педофіл

Сивий педофіл

Днями в Києві правоохоронці затримали дідуся, який щонайменше протягом семи років ґвалтував неповнолітніх хлопчиків. Допомагав пенсіонеру грішити його поплічник — 40–річний педофіл. Разом вони не лише задовольняли власну хіть, а й знімали сцени насилля на відео, яке потім розповсюджували через iнтернет. Вражає, що пенсіонер ще й виявився президентом однієї з міжнародних громадських організацій! Саме в робочому офісі він облаштував невеличку знімальну порностудію.

Пішло прахом

Пішло прахом

Київська природоохоронна прокуратура подала позов до Господарського суду столиці на ритуальну службу «Київський крематорій». Комунальне підприємство звинувачують за ч. 1 ст. 241 (забруднення атмосферного повітря) через те, що крематорій не отримав дозвіл на викид забруднюючих речовин від київського Управління охорони довкiлля, але й далі працює.

Всі статті рубрики