Бідні ми, бідні!

Бідні ми, бідні!

Згідно з доповiддю німецької компанії «Альянс» «Звіт про світове багатство 2012 року», Україна займає останні позиції (49–те місце) в рейтингу серед 52 країн світу, сукупний ВВП яких складає 90 відсотків усього світового ВВП. Бідні африканські країни у дослідженні не враховували, тож виходить, що гірше за українців живуть лише індонезійці, казахи та індійці.

Із паспортом на матраці

Із паспортом на матраці

Ухвалений Верховною Радою в цілому на минулому тижні законопроект «Про Єдиний державний демографічний реєстр» усе ще викликає більше запитань, ніж відповідей. Досі не зрозуміло, як саме виглядатиме біометрична картка із чіпом (куди вноситимуть усю інформацію про власника) та навіщо вона дітям. Не зрозуміло також, чому в законі не визначено конкретної вартості кожного документа та не врегульовано процедури видачі. Зрозуміло одне: у разі підписання закону Президентом (минулого року до подібного законопроекту він мав низку зауважень і скористався правом вето) із паперовими паспортами–книжечками усе ж таки доведеться розпрощатися. Тоді як держава отримає неабияку базу даних на кожного громадянина.

Пресу — до безхатченків

Пресу — до безхатченків

У травні, напередодні Євро–2012, торговці пресою вийшли під стіни мерії з вимогою залишити їм право реалізовувати періодику в підземці. Тоді КП «Київський метрополітен» видало заборону на будь–яку торгівлю з яток у підземці, починаючи з 1 травня. Мотивували таке рішення бажанням показати іноземним уболівальникам метрополітен чистим і красивим, без стихійних торговців. Відтак на розкладки з пресою, розмiщенi в метро, вивісили чорні «похоронні» стрічки, а частина розповсюджувачів вийшла під мерію з вимогами відмінити заборону на продаж газет і журналів.

У «свинячий голос» Табачника

У «свинячий голос» Табачника

За словами ініціатора створення посібників, у яких висвітлюється історія національно–визвольного руху, депутата Львівської міської ради Юрія Кужелюка, Міністерство освіти надіслало в Головне управління освіти і науки Львівської облдержадміністрації листа, в якому вказано, що всі підручники та навчальні посібники, які використовують у навчальному процесі, мають бути погоджені міністерством. А отже, ті посібники, які нещодавно видали у Львові, — «поза законом». Більше того, МОНмолодьспорту попередило керівників навчальних закладів, що ті нестимуть персональну відповідальність за використання на уроках таких посібників.

Він — серед нас?

Він — серед нас?

Анонімні джерела в лікарні повідомляють: охоронець, який вижив після жахливої стрілянини, швидко йде на поправку. Його вже відвідують родичі. «Павло Федінков почувається задовільно. Він швидко одужує. До нього почали пускати родичів. Охороні, тобто бійцям спецпідрозділу «Беркут», видано наказ пропускати до палати лише родичів та медперсонал, який вони знають», — зазначають у лікарні. До речі, Павла вже встигли допитати слідчі.

Картопля для панів міністрів

Картопля для панів міністрів

«Підходьте, не минайте! Картопля відбірна, без нітратів! Лише 70 копійок. Все одно згниє», — закликали в середу під Кабміном перехожих фермери з рівненського Полісся. Селяни з Дубровиччини та Рокитнівщини привезли під стіни уряду вирощену відбірну картоплю, яку неспроможні продати самі. Символічні 70 коп., які селяни просили за свій товар, не випадкові — саме 0,7–1,2 грн. пропонували цього року гуртовики за поліську бараболю. І це при тому, що, за оцінкою спеціалістів з Української асоціації виробників картоплі, цьогорічний урожай через липневу посуху в центральних районах може бути навіть менший, як у 2010–му. Але тоді за кілограм картоплі давали 3,5–4 грн.

«Це провокація київських спецслужб...»

«Це провокація київських спецслужб...»

Справжній екшн розігрався днями на центральній вулиці Січових Стрільців в Івано–Франківську. Близько 21–ї години голову фракції «Свобода» в міськраді Романа Онуфріїва, директора департаменту архітектури та містобудування Олега Гаркота та забудовника Володимира Балагуру оточили автомобілі працівників силових структур у масках. Усіх трьох затримали співробітники Служби безпеки нібито за хабар у розмірі 30 тисяч доларів США.

Всі статті рубрики