Спритний банкір

Спритний банкір

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Земельні афери в Україні — непоодинокі явища. Від таких махінацій страждають не лише люди, а й держава в цілому. 31 серпня співробітники податкової міліції Києва затримали чергового «знавця земельних справ». Ним виявився власник корпорації «Українська бізнес група» Руслан Демчак. Його підозрюють у легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом.

Видав живіт

Видав живіт

Першим щось неладне запідозрив фельдшер одного з гірських сіл Верховинщини. Коли медик навідався до майбутньої породіллі, то остовпів від вигляду її плаского живота. На запитання, де і коли вона народила дитину, адже до лікарів не зверталася, 26–річна жінка відповіла, що продовжує носити плід у своїй утробі. Таке відверте глузування чи маячня змусили сільського ескулапа негайно звернутися по допомогу до колег із райцентру.

Олег Березюк: У 1937–му році виправдальних вироків було більше, ніж зараз

Олег Березюк: У 1937–му році виправдальних вироків було більше, ніж зараз

Сумнозвісне народне прислів’я «Закон — як дишло», взяте на озброєння нинішньою владою, не всім українцям до вподоби. Ще лишаються у правовому «полі бою» поодинокі борці за правду, які попри погрози, замахи на життя, вимагають поваги до Закону. Один із таких — правозахисник, голова Українського юридичного товариства Олег Березюк. Він із колегами–правниками намагається тримати контроль за найбільш резонансними судовими справами в Україні — і кримінальними, і політичними. Була під пильним наглядом у товариства й справи Тимошенко, Діденка, Оксани Макар. Реагують правозахисники і на справи щодо звичайних українців, проти яких з усією силою обрушується корупційна державна машина.

Олег Березюк, окрім досвіду правника, має за плечима ще й службу в повітрянодесантних військах. Тому «начинка» силових структур йому відома добре. Як відомо і те, що незалежної судової системи в Україні більше не існує. А відновити її (як і навести лад у всій державній системі) професійним юристам хочеться. Одна із таких можливостей, певен Олег Березюк, — оновити склад Верховної Ради. Саме тому він балотується третім номером у списках від УНА–УНСО. «Мені ці люди близькі по духу — з ними не потрібно хитрити, — каже пан Олег. — Я свого часу, ще в армії, звик до таких відносин. І тепер тільки так і спілкуюся з людьми. Ми маємо забезпечити порядок в країні. І підстави так говорити у нас є. Адже ми об’єднали зусилля унсовців, Українського юридичного товариства і офіцерів Збройних Сил України».

Всі статті рубрики